ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ - ΑΔΕΔΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Όχι στην ομηρία νέων στρατιών εργαζομένων

Τρίπολη 9/6/2009

Ανακοινώθηκε, μετά τη σύμπραξη της Κυβέρνησης και της ΚΕΔΚΕ, η πρόσληψη 20.000 νέων εργαζομένων, προκειμένου να καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εδώ και μια 15ετία που το δημόσιο διεύρυνε ανεξέλεγκτα την εργασιακή σχέση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, κατέθεσε την πλήρη αντίθεσή της για το είδος αυτό της εργασιακής σχέσης και πολύ περισσότερο κατήγγειλε την πολιτική της ρουσφετολογίας, της κομματικής πελατείας και της ομηρίας των δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων με αυτές τις εργασιακές σχέσεις των συμβάσεων.

Τονίζουμε και πάλι, την ανάγκη να καλυφθούν όλα τα κενά του δημοσίου, που ήδη είναι πολλά, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Δεν μπορούμε όμως να δεχθούμε νέες στρατιές εργαζομένων με ομηρία και νέα διεύρυνση των ελαστικών και κακοπληρωμένων θέσεων εργασίας.

Ζητάμε τώρα να μονιμοποιηθούν όσοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να ενταχθούν στην υπηρεσιακή εξέλιξη των μονίμων.

Οι υπόλοιπες κενές θέσεις να καλυφθούν από νέους μόνιμους εργαζόμενους με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ.

Μετά απ' αυτά δηλώνουμε την αμέριστη υποστήριξή μας στην απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009 και ώρα 12 στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Πανεπιστημίου 37).

Επιστροφή