ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ - ΑΔΕΔΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας σε συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου

ΤΡΙΠΟΛΗ 14/3/2007

Μέσα σε κλίμα και διάθεση καλής συνεργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13/3/07 συνάντηση του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας με την Γενική Γραμματέα Περιφέρειας Πελ/σου κα Αβούρη Αγγελική.

Το μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ Τάσος Αποστολόπουλος και ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας Γιώργος Μπέζος, κατά την διάρκεια της συνάντησης κατέθεσαν στην Γενική Γραμματέα με απόλυτη σαφήνεια τα προβλήματα που απασχολούν σήμερα τους Δημοσίους Υπάλληλους. Προβλήματα σε πανελλαδικό επίπεδο όπως το νέο μισθολόγιο, η αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων, η υποχρηματοδότηση της Παιδείας, της Υγείας και των Δημοσίων Υπηρεσιών, η επέκταση των ΒΑΕ και στο Δημόσιο, ο εκσυγχρονισμός της Δημόσιας Διοίκησης, η νέα διοικητική ανασυγκρότηση της χώρας. Αλλά και ειδικότερα, στάθηκαν στα χρόνια προβλήματα του Δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου της Αρκαδίας και της τοπικής κοινωνίας με κυρίαρχο ζητούμενο την οικοδόμηση ενός Διοικητικού Κέντρου. Ενός Διοικητηρίου που θα έχει την δυνατότητα να στεγάσει τις περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες, βάζοντας ένα τέλος στην απίστευτη καθημερινή ταλαιπωρία των πολιτών, συμβάλλοντας καταλυτικά στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού προβλήματος και ενισχύοντας την λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα των δημοσίων υπηρεσιών.

Επίσης η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος στο πλαίσιο της Προγραμματικής Συμφωνίας που έχει υπογράψει η ΑΔΕΔΥ με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, για υλοποίηση κοινών δράσεων που στοχεύουν στην επιμόρφωση των Δημοσίων Υπαλλήλων, με αιχμή σε τοπικό επίπεδο την λειτουργία του 1ου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών για δημοσίους υπαλλήλους, ζήτησε από την Γενική Γραμματέα την συνεργασία της στην ανάπτυξη και άλλων από κοινού πρωτοβουλιών σε θέματα Δημόσιας Διοίκησης.

Τέλος τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας επισήμαναν στις τοποθετήσεις τους, την πολύ μεγάλη σημασία που έχει για την Αρκαδία και γενικότερα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η ανάπτυξη δικτύου φυσικού αερίου από τα Μέγαρα που θα διαπερνά την Αρκαδία και θα καταλήγει στην Μεσσηνία, σε συνδυασμό πάντα με την αναδιάρθρωση του ΤΕΙ Καλαμάτας κατά το πρότυπο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων, την τόνωση και αναβάθμιση της βιομηχανικής μας περιοχής που συμβολίζει την καρδιά της παραγωγικής προοπτικής της Αρκαδίας και της αξιοποίησης του συγκριτικού μας πλεονεκτήματος ως γεωγραφικό και διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας και ως μιας πολύ κοντινής περιοχής της Αθήνας.

Από την πλευρά της ΕΓ του Νομαρχιακού Τμήματος στην συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος Γιώργος Μπέζος και η Γενική Γραμματέας Γιάννα Παναγοπούλου.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστροφή