ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ - ΑΔΕΔΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Σενάρια δραματικών ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις

Τρίπολη 11/12/2009

Μετά τη μονιμοποίηση της λιτότητας και τη διαρκή μείωση της αγοραστικής δύναμης των μισθωτών και των συνταξιούχων, την υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, το οικονομικό έμφραγμα στο Ταμείο Πρόνοιας, τώρα το σενάριο περιλαμβάνει και . το δράκο επί του 13ου και 14ου μισθού!

Η Κυβέρνηση πρέπει άμεσα να αποσαφηνίσει τις πολιτικές της σε μείζονα θέματα μισθολογικής, ασφαλιστικής πολιτικής και να θέσει τέλος στις πολιτικές λιτότητας και συρρίκνωσης των δικαιωμάτων. Διαφορετικά αναλαμβάνει μεγάλες πολιτικές ευθύνες απέναντι στους εργαζόμενους.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα, με συναίσθηση των καταστάσεων, ευθύνη και υποχρέωση για την υποστήριξη πρώτα απ' όλα των αυτονόητων, απέναντι στα σχέδια και τις πολιτικές που επιχειρούν τη μεταβίβαση του κόστους της κρίσης στα πιο αδύναμα, μικρά και μεσαία στρώματα, κρίνει αναγκαία την κλιμάκωση των πολιτικοσυνδικαλιστικών παρεμβάσεων και απεργιακά.

Ήδη το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει προς την κατεύθυνση αυτή δρομολογήσει συγκεκριμένες αποφάσεις.

Ο πολιτικοσυνδικαλιστικός και κοινωνικός αγώνας για να μην πληρώσουν οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί, την κρίση και οι υπαίτιοι να μείνουν στο απυρόβλητο, απαιτείται να πυκνώσει.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προχωρά τη Δευτέρα 14/12/2009 για το σύνολο των ζητημάτων και των προβλημάτων των εργαζομένων, τον προϋπολογισμό, το ασφαλιστικό, την εισοδηματική και κοινωνική πολιτική, το πρόγραμμα αγωνιστικών και απεργιακών δράσεων, σε Συνέντευξη Τύπου (ώρα 12.00 στα γραφεία της) προκειμένου αναλυτικά να παρουσιάσει τις εκτιμήσεις, τις θέσεις και το σχεδιασμό της.

Παράλληλα στις 21/12/2009 προχωρά σε αγωνιστική παρέμβαση για το Ταμείο Πρόνοιας και τον Προϋπολογισμό.

Επιστροφή