ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ - ΑΔΕΔΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Άμεσες ενέργειες, επιπρόσθετες υποχρεώσεις για την υποστήριξη και τη συνέχεια του αγωνιστικού προγράμματος δράσης, παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών

Τρίπολη 7/7/2010

Προς:
1. Ομοσπονδίες - Μέλη Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
2. Νομαρχιακά Τμήματα Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
3. Γενικούς Συμβούλους Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΘΕΜΑ: Άμεσες ενέργειες, επιπρόσθετες υποχρεώσεις για την υποστήριξη και τη συνέχεια του αγωνιστικού προγράμματος δράσης, παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο πλαίσιο των αποφάσεων του Γενικού Συμβουλίου και με δεδομένη την ανάγκη συνέχειας, έντασης και κλιμάκωσης των αγωνιστικών, απεργιακών αγώνων με ορίζοντα τη Δ.Ε.Θ. και το επόμενο διάστημα, μετά και τη σύσκεψη των Ομοσπονδιών, αποφάσισε:
1. Την πραγματοποίηση την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010 (ημέρα που ολοκληρώνεται το ασφαλιστικό για το Δημόσιο) Πανελλαδική Στάση Εργασίας από τις 11.00 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου με κεντρική διαμαρτυρία στις 12.00 στη Βουλή και συντονισμένες μορφές από τις Ομοσπονδίες σε συγκεκριμένους χώρους (Νοσοκομεία, Ασφαλιστικά Ταμεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση κ.λ.π.) από την έναρξη της εργασίας. Σχετική ενημέρωση και σχεδιασμός υπάρχει από τις Ομοσπονδίες προς τους Συλλόγους - Μέλη τους για τις μορφές.

2. Τα Νομαρχιακά Τμήματα πρέπει να διαμορφώσουν σε κάθε Νομό δυναμικές μορφές παρέμβασης πριν και κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας.

3. Έως 15 Αυγούστου 2010 οι Ομοσπονδίες - Μέλη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τα Νομαρχιακά Τμήματα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει το σχεδιασμό και την οργάνωση της συμμετοχής τους στη Δ.Ε.Θ. (που προσδιορίζεται σύμφωνα με τη διαθέσιμη έως τώρα πληροφόρηση - άρα με επιφύλαξη για την ακρίβεια - για το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010) προκειμένου να υποστηριχτεί, όπου κρίνεται αναγκαίο, από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

4. Στην ιστοσελίδα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. υπάρχει υλικό τεκμηρίωσης για όλα τα θέματα που μπορεί να αξιοποιηθεί. Στο επόμενο διάστημα θα ενημερωθείτε πιο αναλυτικά για τις ασφαλιστικές ανατροπές καθώς και για τις προσφυγές αντισυνταγματικότητας, όταν ολοκληρωθούν τα σχετικά κείμενα. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επισημαίνει ότι πρέπει να αποφευχθεί κάθε μορφή νομικών ενεργειών με «πελατεία σε ειδήμονες», δεδομένου ότι σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών οι ενέργειες θα γίνουν κεντρικά. Σε κάθε περίπτωση οι Ομοσπονδίες και τα Νομαρχιακά Τμήματα πρέπει να αποφύγουν εμπλοκές, συστάσεις κλπ για ατομικές επιλογές και να προασπίσουν την αγωνιστική αντιμετώπιση, διεκδίκηση, όπου εντάσσονται και οι κεντρικές άλλες (νομικές κ.λ.π.) ενέργειες της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

5. Παράλληλα προσπαθούμε να διευρύνουμε το συντονισμό των παρεμβάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο (στο πλαίσιο αυτό υπάρχει συνάντηση την Τρίτη 13-7-2010 της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Ιταλικών και Ισπανικών Συνδικάτων και κοινή συνέντευξη τύπου στη Ρώμη), με στόχο να αναπτύξουμε αγωνιστικό συντονισμό και δράσεις πριν και μετά την 29η Σεπτεμβρίου 2010, ημερομηνία που έχει οριστεί ως πανευρωπαϊκή κινητοποίηση, όπως είχε προτείνει και προωθήσει από το Μάρτιο η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Είμαστε σε μια συγκυρία που επιβάλλει αγώνα διαρκείας και η πορεία είναι εκ των πραγμάτων αδιάκοπη. Τα συνδικάτα, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, με τους αγώνες όλης της προηγούμενης περιόδου (από τη αρχή του 2010), έχουν αναπτύξει μια νέα δυναμική που η συνέχειά της δημιουργεί την αισιοδοξία και την ελπίδα για την ανατροπή των πολιτικών που κατεδαφίζουν εργασιακές, ασφαλιστικές, μισθολογικές κατακτήσεις και δικαιώματα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΗ.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Επιστροφή