ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ - ΑΔΕΔΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Διευκρινίσεις για τις υπηρεσιακές μεταβολές βάσει των διατάξεων του νέου Υ.Κ. (μετάταξη, μετακίνηση, μετάθεση, απόσπαση, τοποθέτηση...)

ΤΡΙΠΟΛΗ 24/4/2007

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΛ: 210 3393537, 210 3393581

Πέμπτη, 12 Απριλίου 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκύκλιο με θέμα: «Διευκρινίσεις για τις υπηρεσιακές μεταβολές βάσει των διατάξεων του νέου Υπαλληλικού Κώδικα» υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Η εγκύκλιος εστάλη προς τις Διευθύνσεις Διοικητικού όλων των Υπουργείων, όλων των Γενικών και Ειδικών Γραμματειών, όλων των Περιφερειών, όλων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και όλων των Ανεξάρτητων Αρχών.
Το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Διευκρινίσεις για τις υπηρεσιακές μεταβολές βάσει των διατάξεων του νέου Υπαλληλικού Κώδικα

Σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.35.14/916/4084/15.2.2007 εγκυκλίου μας για την εφαρμογή του νέου Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528-2007) και αναφορικά με τις νέες ρυθμίσεις για τις υπηρεσιακές μεταβολές των δημοσίων υπαλλήλων, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Με τις διατάξεις των άρθρων 65-72 του ν. 3528/2007 (ΦΕΚ 26/τ.Α'/9-2-2007) ο υπάλληλος προστατεύεται αποτελεσματικότερα κατά τις μεταβολές της υπηρεσιακής του κατάστασης, ενώ παράλληλα ενισχύεται η υπηρεσιακή κινητικότητα.
Επιτρέπονται πλέον για πρώτη φορά μετατάξεις από φορέα σε φορέα ώστε να επιτυγχάνεται ορθολογικότερη ανακατανομή του προσωπικού και να καλύπτονται οι υπάρχουσες ανάγκες με το κατάλληλο προσωπικό. Δεδομένου, μάλιστα, ότι οι θέσεις που προκηρύσσονται για να καλυφθούν με μετάταξη γνωστοποιούνται σε όλα τα υπουργεία και ανακοινώνονται και στην ιστοσελίδα του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α., εξασφαλίζεται η ευρύτερη δυνατή δημοσιότητα ώστε να πληροφορούνται άμεσα και να υποβάλλουν αιτήσεις όλοι οι ενδιαφερόμενοι για μετάταξη υπάλληλοι.
Επισημαίνεται, επίσης, ότι καμία υπηρεσιακή μεταβολή (μετάθεση, απόσπαση, μετάταξη), πλην της μετακίνησης, δεν επιτρέπεται πριν την παρέλευση διετίας στην υπηρεσία που τοποθετήθηκε ο υπάλληλος κατά το διορισμό, εκτός από την περίπτωση της παρ. 8 του άρθρου 67.

Ευνοϊκές για τον υπάλληλο ρυθμίσεις εισάγονται, επίσης, στο πλαίσιο των υπόλοιπων υπηρεσιακών μεταβολών (μετακίνηση, μετάθεση, απόσπαση).

Ειδικότερα:

Τοποθέτηση(άρθ. 65 του Υ.Κ.)
Οι διατάξεις του άρθρου 65 αναφέρονται στην τοποθέτηση υπαλλήλων και προϊσταμένων οργανικών μονάδων.
Επισημαίνεται ότι η παρ. 3 του άρθρου 65 αφορά στην τοποθέτηση των υπαλλήλων σε θέση της ίδιας αρχής, δηλαδή σε θέσεις υπηρεσίας η οποία δεν έχει αποκεντρωμένες μονάδες και συνεπώς οι θέσεις της δεν είναι κατανεμημένες μεταξύ κεντρικής υπηρεσίας και περιφερειακών υπηρεσιών. Η τοποθέτηση στην περίπτωση αυτή γίνεται χωρίς γνώμη υπηρεσιακού συμβουλίου. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, όπου οι θέσεις της υπηρεσίας κατανέμονται σε πλείονες αρχές (π.χ. ΙΚΑ, Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών-ΔΥΟ) δηλαδή μεταξύ κεντρικής υπηρεσίας και περιφερειακών υπηρεσιών η τοποθέτηση γίνεται μετά από γνώμη του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου.

Mετακίνηση (άρθρο 66 του Υ.Κ.)
Με τις διατάξεις του άρθρου 66 παρ. 3 σε περίπτωση που λόγοι υπηρεσιακών αναγκών επιβάλλουν τη μετακίνηση υπαλλήλων σε οργανική μονάδα που εδρεύει σε περιοχή άλλου δήμου ή κοινότητας, το οικείο όργανο ζητεί από τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν σχετική αίτηση. Στην περίπτωση αυτή η υπηρεσία υποχρεούται να ικανοποιήσει το αίτημα του υπαλλήλου που υπέβαλε αίτηση, εκτός εάν αιτιολογημένοι υπηρεσιακοί λόγοι δεν επιτρέπουν τη μετακίνησή του.
Στην περίπτωση που υποβληθούν περισσότερες αιτήσεις ή δεν υποβληθούν καθόλου αιτήσεις, το οικείο όργανο υποχρεούται να λάβει υπόψη του κριτήρια, όπως ο τόπος κατοικίας του υπαλλήλου, η κατάσταση της υγείας του, η οικογενειακή του κατάσταση, η συνυπηρέτηση συζύγων ή και άλλα στοιχεία εφόσον τα επικαλεστεί ο υπάλληλος ή τυχόν τα γνωρίζει επίσημα η υπηρεσία του.
Σε κάθε περίπτωση πάντως η αρμόδια υπηρεσία θα πρέπει να εξετάζει αν πρόκειται για μετακίνηση ή για μετάθεση και να εφαρμόζει τις αντίστοιχες διατάξεις.
Με τις διατάξεις του άρθρου 66 παρ. 4 προβλέπεται ότι η μετακίνηση υπαλλήλου σε άλλο νομό ή νησί που δεν έχει οδική σύνδεση με χερσαία τμήματα της χώρας, γίνεται με τη διαδικασία της μετάθεσης, δηλαδή με σύμφωνη γνώμη του Υ.Σ. το οποίο αποφασίζει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, από το νόμο, κριτήρια μεταθέσεων.

Mετάθεση (άρθρο 67 του Υ.Κ.)
Οι μεταθέσεις με αίτηση του υπαλλήλου προηγούνται πάντα των μεταθέσεων χωρίς αίτηση.
Με τις διατάξεις του άρθρου 67 το προνόμιο των πολυτέκνων να μην μετατίθενται χωρίς αίτησή τους επεκτείνεται και στα παιδιά των πολυτέκνων, καθώς επίσης και στους τρίτεκνους, με τη διαφορά όμως ότι όταν πρόκειται για παιδιά τρίτεκνης οικογένειας το προνόμιο έχει μόνο το ένα τέκνο, ενώ όταν και οι γονείς τρίτεκνης οικογένειας είναι δημόσιοι υπάλληλοι, το προνόμιο έχουν ή οι γονείς ή το ένα τέκνο.
Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημανθεί το γεγονός ότι η μετάθεση πολυτέκνων - τριτέκνων δεν είναι δυνατή χωρίς την υποβολή εκ μέρους τους σχετικής αιτήσεως. Κατά τα λοιπά εφαρμόζεται το ισχύον σύστημα μεταθέσεων της οικείας υπηρεσίας.
Οι διαζευγμένοι, χήροι, εν διαστάσει γονείς και οι άγαμοι με τέκνα, των οποίων όμως δεν έχουν την επιμέλεια δικαιούνται τα προβλεπόμενα μόρια των τέκνων της παρ. 3 του ίδιου άρθρου, αλλά δεν δικαιούνται το ένα (1) επιπλέον μόριο για κάθε τέκνο, που δικαιούνται οι έχοντες την επιμέλεια.
Με την παρ. 4 του ανωτέρω άρθρου παρέχεται η δυνατότητα έκδοσης προεδρικών διαταγμάτων κατά υπουργείο, αυτοτελή δημόσια υπηρεσία, ή κλάδο προσωπικού αυτών με τα οποία μπορεί να προστίθενται και άλλα κριτήρια μεταθετότητας, πέραν των όσων προβλέπονται με την παρ. 3 του άρθρου 67 (όπως ο συνολικός χρόνος υπηρεσίας, ο χρόνος υπηρεσίας κατά περιοχή, η οικογενειακή κατάσταση, η ηλικία, η συνυπηρέτηση και η εντοπιότητα), όχι όμως περισσότερα από τρία κριτήρια και να καθορίζονται αντίστοιχοι συντελεστές, ανάλογα με τις συνθήκες λειτουργίας και τις ειδικότερες ανάγκες της κάθε υπηρεσίας. Σε κάθε περίπτωση η προσθήκη επιπλέον κριτηρίων θα πρέπει να είναι στενά συνυφασμένη με τις ειδικότερες ανάγκες της κάθε υπηρεσίας και να είναι πλήρως αιτιολογημένη έτσι ώστε να διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα του συστήματος των μεταθέσεων. Ενόψει της εξουσιοδοτήσεως της παρ. 4 του ίδιου άρθρου, παρακαλούνται όλα τα υπουργεία να προβούν στην προώθηση προς την υπηρεσία μας των σχετικών σχεδίων προεδρικών διαταγμάτων τόσο για τα ίδια τα υπουργεία όσο και για τους φορείς που εποπτεύουν.

Απόσπαση (άρθρο 68 του Υ.Κ.)
Με τις διατάξεις του άρθρου 68 παρ. 3, είναι δυνατή κατ' εξαίρεση η απόσπαση για προσωπικούς λόγους με αίτηση του υπαλλήλου και εφόσον οι ανάγκες της υπηρεσίας το επιτρέπουν. Η αίτηση απόσπασης υποβάλλεται στην υπηρεσία προέλευσης του υπαλλήλου, με κοινοποίηση στην υπηρεσία υποδοχής.
Στην παρ. 4, προβλέπεται παράταση του χρόνου απόσπασης κατά ένα επιπλέον έτος μετά από αίτηση του υπαλλήλου (συνολική διάρκεια 3 έτη), χωρίς γνώμη των οικείων υπηρεσιακών συμβουλίων. Η αίτηση παράτασης της απόσπασης του υπαλλήλου υποβάλλεται στην υπηρεσία υποδοχής, η οποία καταρτίζει την απόφαση παράτασης της απόσπασης και τη διαβιβάζει στην υπηρεσία προέλευσης για υπογραφή.
Απαγορεύεται νέα απόσπαση υπαλλήλου που συμπλήρωσε τριετία, συνεχώς ή διακεκομμένα, σε απόσπαση, πριν παρέλθει τριετία από τη λήξη της προηγούμενης. Για εξαιρετικούς λόγους και για την αντιμετώπιση σοβαρών και επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών, στην περίπτωση απόσπασης σε άλλο φορέα (παρ. 1), προβλέπεται παράταση ή νέα απόσπαση 4 μηνών και πριν από την πάροδο της τριετίας (παρ. 8) και χωρίς γνώμη των οικείων υπηρεσιακών συμβουλίων.
Απόσπαση προϊσταμένου οργανικής μονάδας δεν επιτρέπεται (παρ. 6).
Επίσης, απαγορεύεται σε κάθε περίπτωση η απόσπαση υπαλλήλων, πριν την πάροδο διετίας από το διορισμό.

Μετάταξη από κλάδο σε κλάδο της ίδιας κατηγορίας (άρθρο 69 του Υ.Κ.)
Με τις διατάξεις του άρθρου 69 παρ. 1 ορίζεται ότι η μετάταξη σε κλάδο της ίδιας κατηγορίας γίνεται ύστερα από γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου του κλάδου στον οποίο μετατάσσεται ο υπάλληλος.

Mετάταξη σε κλάδο ανώτερης κατηγορίας (άρθρο 70 του Υ.Κ.)
Με τις διατάξεις του άρθρου 70 ορίζεται ότι για τη μετάταξη σε κλάδο ανώτερης κατηγορίας απαιτείται να κατέχει ο υπάλληλος τον τίτλο σπουδών του κλάδου στον οποίο μετατάσσεται, όπως ο τίτλος αυτός ορίζεται από τις κείμενες διατάξεις. Σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότεροι υποψήφιοι για μετάταξη, προηγούνται αυτοί που κατέχουν τον προβλεπόμενο από τις κείμενες διατάξεις τίτλο σπουδών και ακολουθούν οι υποψήφιοι που κατέχουν επικουρικό προσόν διορισμού, όπως αυτό προβλέπεται από τις διατάξεις του ΠΔ 50/2001 (ΦΕΚ 39/τ.Α'/2001), όπως αυτό εκάστοτε ισχύει. Επίσης, μετάταξη υπαλλήλου σε ανώτερη κατηγορία με επικουρικό προσόν διορισμού, σύμφωνα με τις διατάξεις του προσοντολογίου ή του οργανισμού της οικείας υπηρεσίας, εφόσον είναι μεταγενέστερες, είναι δυνατή μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος με το προβλεπόμενο κύριο τυπικό προσόν για την κάλυψη της θέσης.
Η μετάταξη υπαλλήλου σε κλάδο ανώτερης κατηγορίας γίνεται ύστερα από γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου του κλάδου στον οποίο μετατάσσεται.
Μετάταξη σε κατώτερη κατηγορία δεν προβλέπεται.

Mετάταξη σε άλλο υπουργείο ή δημόσια υπηρεσία ή ν.π.δ.δ. (άρθρο 71 του Υ.Κ.)
Με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 71, ενισχύεται η κινητικότητα των υπαλλήλων και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μια ορθολογικότερη κατανομή του προσωπικού. Με τη διάταξη αυτή διευρύνεται η δυνατότητα μετατάξεων σε σχέση με το παρελθόν, προκειμένου να καλυφθούν οι υπάρχουσες ανάγκες με κατάλληλο και έμπειρο προσωπικό.
Εφεξής δίνεται η δυνατότητα στις υπηρεσίες να καλύψουν μέρος των κενών θέσεων τους με μετάταξη. Ο οικείος φορέας υποχρεούται να προβεί σε σχετική ανακοίνωση, η οποία αποστέλλεται σε όλα τα Υπουργεία, τα οποία την κοινοποιούν σε όλες τις εποπτευόμενες από αυτά υπηρεσίες και τα ν.π.δ.δ.
Η ανακοίνωση κοινοποιείται υποχρεωτικά στο ΥΠΕΣΔΔΑ (Δ/νση Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού - Τμήμα Μεταβολών), σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, προκειμένου να εισαχθεί στο δικτυακό τόπο του Υπουργείου. Στην ανακοίνωση ορίζεται αποκλειστική προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, για μετάταξη, υπαλλήλους καθώς και τα προβλεπόμενα τυπικά προσόντα. Είναι δυνατόν, μετά από αιτιολογημένη απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου, να καθορίζονται πρόσθετα προσόντα. Θα πρέπει, δηλαδή, να αναφέρονται στο σχετικό πρακτικό οι συγκεκριμένοι λόγοι που δικαιολογούν την απαίτηση πρόσθετων προσόντων. Η οικεία υπηρεσία εφαρμόζει κατά τα λοιπά τα κριτήρια που ορίζονται στην παρ. 4 του άρθρου 73.
Στην εφαρμογή αυτής της διάταξης δεν εμπίπτουν οι υπάλληλοι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γενικώς υπάλληλοι που δεν υπάγονται στον Υπαλληλικό Κώδικα.
Με τις διατάξεις της παρ. 2 του ίδιου άρθρου ο υπάλληλος ο οποίος κατέχει τίτλο σπουδών που δεν προβλέπεται, ως τυπικό προσόν διορισμού, σε κανένα κλάδο της υπηρεσίας στην οποία ανήκει, έστω κι αν από τις γενικές διατάξεις (Π.Δ. 50-2001, όπως ισχύει) είναι δυνατή η μετάταξή του σε διοικητικό κλάδο, επιτρέπεται να μετατάσσεται σε άλλη υπηρεσία σε κλάδο για τον οποίο προβλέπεται ως τυπικό προσόν διορισμού ο τίτλος σπουδών που κατέχει. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνονται οι υπάλληλοι των οποίων ο βασικός τίτλος σπουδών δεν τους επιτρέπει να αξιοποιηθούν περαιτέρω από την υπηρεσία τους, λόγω μη ύπαρξης λειτουργίας αντίστοιχης της ειδικότητας του πτυχίου τους.
Επισημαίνεται ότι οι διατάξεις του άρθρου 71 εφαρμόζονται και για μετάταξη σε κλάδο ανώτερης κατηγορίας στον φορέα στον οποίο γίνεται η μετάταξη. Μετάταξη σε κατώτερη κατηγορία δεν προβλέπεται.

Mετάταξη σε υπηρεσίες παραμεθόριων περιοχών (άρθρο 72 του Υ.Κ.)

Με τις διατάξεις του άρθρου 72 προβλέπεται η μετάταξη υπαλλήλων σε υπηρεσίες παραμεθορίων περιοχών με αντίστοιχη υποχρέωση παραμονής επί μια δεκαετία. Κάθε πράξη που συνεπάγεται απόσπαση, μετάθεση ή μετάταξη πριν από τη συμπλήρωση της υποχρεωτικής δεκαετούς παραμονής στην υπηρεσία μετάταξης είναι αυτοδικαίως άκυρη.
Από την ανωτέρω υποχρέωση εξαιρούνται:
1. Οι υπάλληλοι που αποκτούν την ιδιότητα του πολύτεκνου, μετά τη μετάταξή τους των οποίων ο υποχρεωτικός χρόνος παραμονής τους στην παραμεθόρια περιοχή μειώνεται σε 6 έτη.
2. Οι υπάλληλοι που αποσπώνται, κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και στην Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.
Η μετάταξη αυτή γίνεται οποτεδήποτε, χωρίς γνώμη των υπηρεσιακών συμβουλίων, με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και των αρμόδιων κατά περίπτωση Υπουργών. Ειδικά όταν πρόκειται για νοσηλευτικό προσωπικό νοσοκομείων και φυλακτικό προσωπικό φυλακών, απαιτείται και πλήρως αιτιολογημένη βεβαίωση του αρμόδιου Διευθυντή και της Διοίκησης του νοσοκομείου ή αντίστοιχη του Διευθυντή φυλακών, ότι η μετάταξη δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στη λειτουργία της υπηρεσίας. Στους μετατασσόμενους σε παραμεθόριες περιοχές παρέχονται όλα τα προνόμια των υπηρετούντων στην παραμεθόριο και τα έξοδα μετάθεσης που προβλέπονται από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις. Η σχετική δαπάνη καλύπτεται από τον προϋπολογισμό του φορέα υποδοχής. Η μετάταξη αυτή γίνεται και σε ανώτερη κατηγορία εφόσον συντρέχουν οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις (κενή θέση και ο μετατασσόμενος να κατέχει τα τυπικά προσόντα της θέσης στην οποία μετατάσσεται).

Διαδικασία μετατάξεων (άρθρο 73 του Υ.Κ.)
Με τις διατάξεις του άρθρου 73, καθορίζεται η διαδικασία των μετατάξεων και τίθενται συγκεκριμένα χρονικά όρια εξέτασης των αιτήσεων. Οι αιτήσεις που υποβάλλονται βάσει των διατάξεων των άρθρων 69, 70 και 71 παρ. 2 εισάγονται στο οικείο υπηρεσιακό συμβούλιο εντός μηνός από την υποβολή τους και, εφόσον πρόκειται για μετάταξη από φορέα σε φορέα (άρθρο 71 παρ. 1), εντός μηνός από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων. Το υπηρεσιακό συμβούλιο συνεκτιμά την καταλληλότητα του υποψηφίου για την άσκηση των καθηκόντων του κλάδου που επιθυμεί να μεταταγεί και τις ανάγκες της υπηρεσίας και αποφαίνεται εντός δύο (2) μηνών το αργότερο.

Πράξη μετάταξης (άρθρο 74 του Υ.Κ.)
Με τις διατάξεις του άρθρου 74 καθορίζεται λεπτομερώς το αρμόδιο για την έκδοση της απόφασης όργανο, σε κάθε περίπτωση (υπουργείο, περιφέρεια, νπδδ, κλπ). Τα αρμόδια όργανα μπορούν ν' αρνηθούν την εκτέλεση των αποφάσεων των υπηρεσιακών συμβουλίων για μετάταξη υπαλλήλων μόνο για λόγους νομιμότητας, στο πλαίσιο της αρχής της χρηστής διοίκησης.

Ειδικές διατάξεις (άρθρο 75 του Υ.Κ.)
Οι ειδικές διατάξεις που προβλέπουν τη διενέργεια μετατάξεων, οι οποίες δεν εμπίπτουν στις ρυθμίσεις του κεφ. Β', του μέρους Δ' του Υ.Κ., εξακολουθούν να ισχύουν.

Mεταβατικές - Τελικές διατάξεις (άρθρα 168 και 169 του Υ.Κ.)
Τέλος, είναι απαραίτητο να γίνει ιδιαίτερη μνεία στις τελικές και μεταβατικές διατάξεις (άρθρα 168,169), όπου προβλέπονται τα εξής:
Α/ Εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 9 παρ. 22 του ν. 2266/1994 και οι διατάξεις της παρ. 14 του άρθρου 10 του ν. 3051/2002 για όσα θέματα δεν ρυθμίζονται με τις διατάξεις του άρθρου 72 του Υπαλληλικού Κώδικα, καθώς και για όσους υπαλλήλους δεν υπάγονται στον Υ.Κ. (π.χ. υπάλληλοι ΙΔΑΧ και ΟΤΑ α' βαθμού).
Β/ Εκκρεμείς διαδικασίες μετατάξεων ολοκληρώνονται με βάση τις διατάξεις που ίσχυαν, εφόσον μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος έχουν αποφανθεί τα οικεία υπηρεσιακά συμβούλια (άρθρο 169 παρ. 5). Στις λοιπές περιπτώσεις εφαρμόζονται οι διατάξεις του νέου Υ.Κ.
Γ/ Η δυνατότητα παράτασης της απόσπασης κατά ένα (1) έτος, μετά από αίτηση του υπαλλήλου, ισχύει και για τις αποσπάσεις που έγιναν με βάση το άρθρο 68 του προϊσχύσαντος Υπαλληλικού Κώδικα οι οποίες λήγουν μετά την έναρξη ισχύος του νέου Υ.Κ. (9/2/2007).

Τα υπουργεία παρακαλούνται να κοινοποιήσουν την παρούσα στα ν.π.δ.δ. που εποπτεύουν.

Ο Υπουργός: Προκόπιος Παυλόπουλος

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστροφή