ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ - ΑΔΕΔΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

13/6/2007 - «Μη δημοκρατική η εκλογική διαδικασία στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο για την ανάδειξη αιρετού εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ» υποστηρίζει η ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας

Με αφορμή την εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο για την ανάδειξη του αιρετού εκπροσώπου των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο, θα θέλαμε ως Β΄θμιο συνδικαλιστικό όργανο, να εκφράσουμε την πλήρη διαφωνία & αντίθεσή μας, σε ενέργειες της Διοίκησης που είχαν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό υποψηφιοτήτων συμμετοχής συναδέλφων.
Με λογικές αποκλεισμών, σκοπιμοτήτων και αυθαίρετων νομικών ερμηνειών, πλήττεται επί της ουσίας ο δημοκρατικός χαρακτήρας της εκλογικής διαδικασίας και ακυρώνεται η ουσιαστική συμμετοχή των εργαζομένων στα Διοικητικά δρώμενα του Νοσοκομείου.

Τέτοιες μεθοδεύσεις και λειτουργίες χαρακτηρίζονται κατακριτέες και απορρίπτονται από το σύνολο του δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου.

Η πολύ μικρή συμμετοχή των εργαζομένων (από τους 630 εργαζόμενους ψήφισαν μόνο 110) κάτω από αυτές τις συνθήκες επιβεβαιώνει τις υπάρχουσες παρασκηνιακές μεθοδεύσεις και επικυρώνει τον αδιαφανή και μη δημοκρατικό χαρακτήρα της διαδικασίας.

Το δημοσιοϋπαλληλικό συνδικαλιστικό κίνημα θα συνεχίσει να αντιμάχεται τέτοιες αντιδημοκρατικές λογικές και πρακτικές που μας επιστρέφουν στο παρελθόν και μας θυμίζουν άλλες εποχές που η κοινωνία καθολικά και οριστικά έχει καταδικάσει.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστροφή