ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ - ΑΔΕΔΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η 33η επέτειος της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

ΤΡΙΠΟΛΗ 24/7/2007

Η 33η επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας έρχεται σε συνθήκες οικολογικής καταστροφής και απώλειας ανθρώπων την ώρα του καθήκοντος και προσδιορίζεται έντονα η ανάγκη για την ανταπόκριση όλων σε νέες αλλαγές, ριζικές αναδιατάξεις, ριζοσπαστικά περιεχόμενα στις πολιτικές και τους θεσμούς.

Η προοπτική της Δημοκρατίας μας για τους εργαζόμενους και την κοινωνία διεκδικείται σήμερα, με δεδομένη την αναγνώριση και την αξία του μεταπολιτευτικού κοινοβουλευτικού στερεώματος, στην αντιμετώπιση της ανεργίας, της δίκαιης κατανομής του παραγόμενου πλούτου, της ενίσχυσης και εγγύησης της κοινωνικής ασφάλισης, της δημόσιας παιδείας και υγείας.

Στην πραγματικότητα της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, νέες προκλήσεις τίθενται στο πολιτικό σύστημα, στα συλλογικά κινήματα, που δοκιμάζουν τα συλλογικά και κοινωνικά δικαιώματα, τα εθνικά δίκαια.

Η υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού μας προϋποθέτει νέα συστράτευση, ενδυνάμωση της συμμετοχής στους κοινωνικούς αγώνες που αποτελούν την κινητήριο δύναμη για τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις, την εμβάθυνση και την προοπτική της Δημοκρατίας και της πατρίδας μας στο σύγχρονο κόσμο.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστροφή