ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ - ΑΔΕΔΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

26/1/2008 - Kοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας

Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο "ΜΑΙΝΑΛΟΝ" η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας, πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης 24-1-08 την εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πανοσιολογιότατος κ. Θεόκλητος, ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος, ο Αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Αντωνάκος Γιάννης, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασίας Τάσος Αποστολόπουλος, οι Αντινομάρχες Δούρος Δημήτρης, Λυτρίβης Νίκος και ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Λαουδιάς Γιάννης, ο Συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας Μπρακουμάτσος Βασίλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης Χαλκιάς Ηλίας, πρόεδροι & μέλη των πρωτοβαθμίων σωματείων-μελών του Νομαρχιακού Τμήματος.

Στους σύντομους χαιρετισμούς τους όλοι οι ομιλητές επαίνεσαν και μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την λειτουργία και την αγωνιστική δράση του Νομαρχιακού Τμήματος αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι έχει καταξιωθεί πια στην συνείδηση των δημοσίων υπαλλήλων ως β΄θμιος συνδιακλιστικός τους φορέας που μάχεται και διεκδικεί.

Στην εισαγωγική του ομιλία ο Πρόεδρος του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας Γιώργος Μπέζος τόνισε:
"Φίλες και φίλοι το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια δημιουργικής και αγωνιστικής πορείας και δράσης. Σε αυτή την ιστορική διαδρομή μέσα από πρωτοβουλίες που ανέλαβε και δράσεις που υλοποίησε πιστεύουμε πια ότι έχει αφήσει ξεκάθαρα την σφραγίδα του, ως συνδικαλιστικού φορέα με έντονα τα αγωνιστικά-διεκδικητικά χαρακτηριστικά που καθορίζουν τον τρόπο δράσης του και την λειτουργία του. Ταυτόχρονα όμως, αντιλαμβανόμενο και την κοινωνική του ευθύνη, τον κοινωνικό του ρόλο μιας αποτελεί κομμάτι της κοινωνίας ενσωματωμένη σ' αυτήν και όχι αποκομμένη από αυτήν, πρωταγωνιστεί με ξεκάθαρες απόψεις και προτάσεις στα διάφορα θέματα τοπικού κοινωνικού ενδιαφέροντος".

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Παπασπύρος Σπύρος όπου αναφέρθηκε στην δύσκολη χρονική συγκυρία για τους δημοσίους υπαλλήλους αλλά και γενικότερα για τους εργαζόμενους μιας και βασικά θεμελιώδη εργασιακά -ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά δικαιώματα έχουν μπει για τα καλά στο στόχαστρο της αμφισβήτησης και της ακύρωσης.

Τόνισε ότι το δημοσιοϋπαλληλικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι αποφασισμένο να απαντήσει σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς και μεθοδεύσεις ενωτικά-αγωνιστικά κάνοντας ορατή την δύναμη αντίστασης σε κάθε τέτοιου είδους βουλήσεις.

Έδωσε συγχαρητήρια στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας για την λειτουργία του και ευχήθηκε σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους καλή και δημιουργική χρονιά.

Η εκδήλωση έκλεισε με σύντομους χαιρετισμούς του Αντινομάρχη Δούρου Δημήτρη και του Δημοτικού Συμβούλου Ηλία Χαλκιά και ακολούθησε η κοπή της πίτας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστροφή