ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ - ΑΔΕΔΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

15/2/2008 - Στη κλίνη του προκρούστη το ασφαλιστικό

ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Οι θέσεις που παρουσίασε σήμερα στη Βουλή ο κ. πρωθυπουργός για το ασφαλιστικό και οι προτάσεις της υπουργού απασχόλησης, αποκαλύπτουν για μια ακόμα φορά τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης για το χτύπημα του Δημόσιου Ασφαλιστικού Συστήματος και την περικοπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.

Η εμμονή της Κυβέρνησης στις υποχρεωτικές ενοποιήσεις των ταμείων, η ενίσχυση της ιδιωτικής ασφάλισης, η νέα ληστεία στα αποθεματικά των ταμείων, η άρνηση χρηματοδότησης του συστήματος από το κράτος, η κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, τα δυσμενή μέτρα ενάντια στις γυναίκες, το ψαλίδισμα των επικουρικών συντάξεων και η εξαγγελθείσα συρρίκνωση της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, διαμορφώνουν συνθήκες πλήρους αποδόμησης της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η εξαγγελία για το Ασφαλιστικό - Αποθεματικό αποτελεί μια προσπάθεια της κυβέρνησης να πλασαριστεί ένα απαράδεκτο προϊόν με όμορφο περιτύλιγμα και κυρίως να συνδέσει τα δεινά της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής της με το Ασφαλιστικό. Δεν μπορεί για π.χ. η κυβέρνηση να ξεπουλάει τα λιμάνια της χώρας και για να απενοχοποιηθεί να προτείνει ποσοστό από την πώληση υπέρ της ασφάλισης. Να προετοιμάζει νέα αύξηση του ΦΠΑ για την ενίσχυση δήθεν της κοινωνικής ασφάλισης.

Εμείς, δεν ζητήσαμε να πληρώσουν όλοι για την ενίσχυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά οι έχοντες και κατέχοντες. Ο κοινωνικός αυτοματισμός δεν θα περάσει.

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικαλιστικά στελέχη που και σήμερα έδωσαν το αγωνιστικό παρών έξω από τη Βουλή δεν θα επιτρέψουν να περάσουν τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα που προωθούν Κυβέρνηση και εργοδοσία. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας το επόμενο χρονικό διάστημα, να αποκρούσουμε την νέα επίθεση στην Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, να αγωνιστούμε, να κατοχυρώσουμε και να διευρύνουμε τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Επιστροφή