ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ - ΑΔΕΔΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

28/2/2008 - N.T. ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας για το θέμα των φαρμάκων: "Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την υγεία των πολιτών"

Σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει και αφορά την πρόθεση των φαρμακοποιών κατόπιν ανακοίνωσης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου τους, να προχωρήσουν σε αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων από 1η Μαρτίου για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου, η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας συνήλθε την Πέμπτη 27-2-08στις 6.30μμ σε συνεδρίαση λαμβάνοντας ξεκάθαρη για το θέμα θέση.

Αντιλαμβανόμενοι όλοι μας ότι η υγεία αποτελεί το ύψιστο αγαθό για τον άνθρωπο στο οποίο θα πρέπει να επιδεικνύουμε την ανάλογη ευαισθησία, καταδικάζουμε κάθε παράλειψη, ασυνέπεια ή ολιγωρία της Πολιτείας και ειδικότερα του αντίστοιχου Υπουργείου Υγείας που θα μπορούσε να δημιουργήσει εμπόδιο στην παροχή του και να το θέσει σε αμφισβήτηση. Με την υγεία των πολιτών δεν μπορεί να παίζει κανείς.

Συνεπώς, καλούμε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και την διοίκηση του ΟΠΑΔ αυτή την ύστατη ώρα να σκύψουν στο πρόβλημα και να δώσουν άμεσα λύση. Αποτελεί μέγιστη αδικία για τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι καταβάλλουν τακτικές εισφορές για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη να μπουν σε αυτή την απίστευτη ταλαιπωρία.

Αναγνωρίζουμε το δίκιο της διαμαρτυρίας των φαρμακοποιών και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους. Ταυτόχρονα όμως τους καλούμε μέσα από την καλή διάθεση που τους χαρακτηρίζει να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια επίλυσης του θέματος και επίτευξης οριστικής συμφωνίας με τους αρμοδίους προκειμένου να συνεχίσουν να εφαρμόζονται οι όροι της υφιστάμενης σύμβασης με τους ασφαλισμένους του δημοσίου.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστροφή