ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ - ΑΔΕΔΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Κλιμάκιο του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας σε συνάντηση με τους εργαζόμενους στις φυλακές Τρίπολης

ΤΡΙΠΟΛΗ 11/3/2008

Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας και της τακτικής επικοινωνίας που έχει το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας με τα Α' θμια σωματεία-μέλη του, σήμερα Τρίτη 11-3-08 κλιμάκιο της Εκτελεστικής Γραμματείας επισκέφθηκε των εργασιακό χώρο των φυλακών Τρίπολης.

Πραγματοποιήθηκε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση και με τα δύο σωματεία και συγκεκριμένα με το Σωματείο Εξωτερικής Φρούρησης και την Ένωση Εργαζομένων Δικαστικών Φυλακών Τρίπολης. Συζητήθηκαν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο χώρο αυτό, με κυρίαρχα το μεγάλο πρόβλημα των κτιριακών υποδομών που δυσκολεύει καθημερινά το έργο τους και την μεγάλη έλλειψη προσωπικού. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι αυτή την περίοδο εργάζονται περίπου 50 εργαζόμενοι-φύλακες & εξωτερικοί φρουροί και οι φιλοξενούμενοι κρατούμενοι πλησιάζουν περίπου τους 190, όταν θα πρέπει να είναι το πολύ 80 έως 90.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους καθολικά και ομόφωνα, κατέθεσαν την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός νέου σωφρονιστικού καταστήματος που θα λύσει πλήθος προβλημάτων. Ταυτόχρονα συζητήθηκε από κοινού, ένα πλαίσιο δράσης και πρωτοβουλιών που σκοπό θα έχει την σωστή ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για θέματα που σχετίζονται με το χώρο αυτό και την διαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής αντίληψης για το τι σημαίνουν φυλακές.

Το κλιμάκιο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ άκουσε με προσοχή τα προβλήματα των εργαζομένων και εξέφρασε για ακόμα μια φορά την αμέριστη συμπαράστασή του στις εργασιακές τους διεκδικήσεις. Στην συνάντηση συμμετείχε ο πρόεδρος του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας Γιώργος Μπέζος, ο γενικός γραμματέας Χαράλαμπος Ζαφειρόπουλος, ο υπεύθυνος οικονομικού Βασίλης Μαρινόπουλος, οι πρόεδροι των σωματείων Δημήτρης Οικονόμου και Νίκος Σταματόπουλος και πλήθος εργαζομένων.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστροφή