ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ - ΑΔΕΔΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Αυξήσεις λιτότητας για τους Δημοσίους Υπαλλήλους και το 2008

ΤΡΙΠΟΛΗ 3/4/2008

Η εισοδηματική πολιτική (2,5% από 1ης Ιανουαρίου και 2% από 1ης Οκτωβρίου αλλά και η ένταξη μόνο του 1/3 του κινήτρου απόδοσης στο βασικό μισθό) που ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική λιτότητας για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και για το 2008.

Οι «αυξήσεις» που δίνονται υπολείπονται σε μέσα επίπεδα ακόμη και του επίσημου πληθωρισμού που τρέχει με 4,5%. Αν κανείς πάρει υπόψη του ότι τα παραπάνω ποσά δίνονται μόνο στις βασικές αποδοχές και όχι στο σύνολο των αποδοχών, καθώς και το γεγονός ότι το 2007 είχαμε ακόμη και ονομαστική μείωση των αποδοχών μας εξαιτίας της θεσμοθέτησης κρατήσεων για την επέκταση των 140 ευρώ στους συνταξιούχους, τότε αποκαλύπτεται πλήρως η συνέχεια της αποδυνάμωσης της αγοραστικής δύναμης των μισθών μας.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θεωρούν απαράδεκτη τη νέα υπαναχώρηση της Κυβέρνησης στο θέμα της καθιέρωσης του νέου μισθολογίου και απορρίπτουν τη νέα εισοδηματική πολιτική.

Θα συνεχίσουμε τους αγώνες για την ουσιαστική αναβάθμιση των αποδοχών μας με την καθιέρωση ενός νέου μισθολογίου με 1.300 ευρώ κατώτερο βασικό μισθό.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστροφή