ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ - ΑΔΕΔΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Πρόσκληση για τον εορτασμό της φετινής εργατικής Πρωτομαγιάς

ΤΡΙΠΟΛΗ 24/4/2008

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας μας μπροστά σε νέους αγώνες ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και με αιχμή το ασφαλιστικό.

Οι επιλογές που προωθήθηκαν με το Νόμο Πετραλιά και ήλθαν να προστεθούν στις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις Σιούφα και Ρέππα στοχεύουν να διαλύσουν το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, να περιορίσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων και να ενισχύσουν τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Οι επιλογές αυτές θα έχουν δραματικές αρνητικές επιπτώσεις στα ίδια τα ασφαλιστικά ταμεία και τη βιωσιμότητά τους, στο ύψος των κύριων και επικουρικών συντάξεων, τις οποίες και περικόπτουν δραματικά, στην αύξηση των ορίων ηλικίας για όλους και ιδιαίτερα για τις γυναίκες και τις μητέρες.

Τα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την επέκταση όσων επιλογών δεν έγιναν άμεσα και για το δημόσιο, αποτελούν νέα επίθεση στα δικαιώματά μας.

Η εισοδηματική πολιτική που εξαγγέλθηκε από την Κυβέρνηση για το 2008 συνεχίζει την πολιτική λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων και οδηγεί στην παραπέρα υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου.

Είναι αποκαλυπτικό ότι το 2007 είχαμε ακόμη και ονομαστικές μειώσεις των αποδοχών μας.

Η ίδια πολιτική συνεχίζεται και για το 2008 αφού οι αυξήσεις που ανακοινώθηκαν μεσοσταθμικά δεν ξεπερνούν το 2,6% όταν ο πληθωρισμός τρέχει με ταχύτητα 4,5%.

Η προσπάθεια της Κυβέρνησης να εμφανίσει αυξήσεις ως 4,5% και 9,5% είναι απαράδεκτη και προκλητική.

Δεν αρκούνται μόνο στη μείωση του εισοδήματός μας, αλλά μας κοροϊδεύουν.

Και αυτά όμως τα ψίχουλα που εμφανίζουν ως αύξηση εξαφανίζονται από την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις ιδιαίτερα στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Η επαναλαμβανόμενη δέσμευση της Κυβέρνησης για την εφαρμογή νέου μισθολογίου στο Δημόσιο όχι μόνο δεν ικανοποιείται αλλά φαλκιδεύεται και ακυρώνεται.

Συνεχίζεται η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων με αρνητικές επιπτώσεις στην ίδια την αναπτυξιακή πορεία της χώρας αλλά και τα δικαιώματα των πολιτών. Ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, τα Λιμάνια, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αλλά και οι ίδιες οι Δημόσιες Υπηρεσίες μέσω και των ΣΔΙΤ βρίσκονται στο στόχαστρο.

Τα δημόσια κοινωνικά αγαθά όπως η παιδεία, η υγεία υποβαθμίζονται, ιδιωτικοποιούνται, εμπορευματοποιούνται.

Η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων βρίσκεται στο στόχαστρο και καταστρατηγείται από τις διάφορες ελαστικές εργασιακές σχέσεις που προωθούνται και στο Δημόσιο όπως STAGE, συμβασιούχοι έργου, ορισμένου χρόνου, μερικής απασχόλησης κ.λπ.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!
Αυτές οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που στο όνομα του ανταγωνισμού και τη θεοποίηση της αγοράς μειώνουν τα εισοδήματα των εργαζομένων για να αυξήσουν τα κέρδη των ισχυρών, που κάνουν τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους, που διευρύνουν τις κοινωνικές ανισότητες, που υποβαθμίζουν και εμπορευματοποιούν τα βασικά κοινωνικά αγαθά, που οδηγούν τις εργασιακές σχέσεις πίσω στο μεσαίωνα, πρέπει να σταματήσουν.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
- Κατάργηση των αντιασφαλιστικών Νόμων.
- Επέκταση των ΒΑΕ και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.
- Νέο μισθολόγιο με 1.300€ κατώτερο βασικό μισθό για την αναβάθμιση μισθών και συντάξεων.
- Ουσιαστικά μέτρα για την πάταξη της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας και τις ραγδαίες ανατιμήσεις στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.
- Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Αύξηση του αφορολόγητου στα 15.000€, τιμαριθμοποίηση φορολογικής κλίμακας, μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης.
- Προστασία και αναβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών. Κατάργηση του Νόμου για τις ΣΔΙΤ. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις.
- Αύξηση των δαπανών για παιδεία και υγεία.
- Κάλυψη των κενών θέσεων στο Δημόσιο με μόνιμο προσωπικό.
- Ενιαία μόνιμη σχέση εργασίας στο Δημόσιο. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Όχι στην κατάργηση της μονιμότητας.
- Ουσιαστικά μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.
- Μείωση του χρόνου εργασίας στις 35 ώρες χωρίς μείωση αποδοχών και ελαστικές μορφές απασχόλησης.
- Αξιοκρατική στελέχωση των Δημοσίων Υπηρεσιών. Όχι στην κομματικοποίηση και τις πελατειακές σχέσεις.
- Καθιέρωση Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στο Δημόσιο.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ
για μια πολιτική που στο κέντρο της θα έχει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και όχι τα κέρδη των επιχειρήσεων. Για μια κοινωνία με αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη.

Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας.

Συμμετέχουμε όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στην Πλατεία Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη την Πέμπτη1-5-08 και ώρα 10π.μ

Επιστροφή