ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ - ΑΔΕΔΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

4ωρη στάση εργασίας για τους δημοσίους υπαλλήλους στις 15 Μάη

ΤΡΙΠΟΛΗ 24/4/2008

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. όρισε ως ημέρα δράσης και οργάνωσης των διεκδικήσεων των Δημοσίων Υπαλλήλων την 15η του Μάη αποφασίζοντας:
- Την πραγματοποίηση πανελλαδικής 4ωρης στάσης εργασίας σε όλο το Δημόσιο Τομέα, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. την Πέμπτη 15 του Μάη 2008 από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου.

- Τη διοργάνωση, την ίδια ημέρα και στο πλαίσιο της στάσης εργασίας, συλλαλητηρίων σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στα πλαίσια του προγράμματος δράσης για το επόμενο διάστημα και μέχρι το Φθινόπωρο και, εκτιμώντας ότι η εισοδηματική πολιτική της Κυβέρνησης για το 2008 αποτελεί διαιώνιση της λιτότητας και μάλιστα σε συνθήκες διευρυμένης οικονομικής κρίσης με αποτέλεσμα την ολοένα και μεγαλύτερη χειροτέρευση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων στο Δημόσιο, θέτει ως βασικούς διεκδικητικούς άξονες:
- Τη διεκδίκηση πραγματικών αυξήσεων σε όλους τους εργαζόμενους του Δημόσιου Τομέα.
- Την καθιέρωση νέου μισθολογίου με εισαγωγικό μισθό 1.300€.
- Τη θεσμοθέτηση γνήσιων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στο Δημόσιο Τομέα.

Το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους να βρίσκονται σε επιφυλακή για πιθανές αιφνιδιαστικές και αρνητικές αλλαγές τόσο στο ωράριο εργασίας των Δημοσίων Υπαλλήλων όσο και στο ασφαλιστικό, καθώς πυκνώνουν οι διαρροές και τα σενάρια για νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις.

Θα αναλάβει, τέλος, σημαντικές πρωτοβουλίες οργάνωσης και επιτυχίας της κινητοποίησης που θα γίνει στις 15 του Μάη στην Κέρκυρα, το περιεχόμενο της οποίας θα εξειδικευτεί και θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Επιστροφή