ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ - ΑΔΕΔΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση της ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας με τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου

ΤΡΙΠΟΛΗ 5/6/2008

Μέσα σε κλίμα και διάθεση καλής και ουσιαστικής συνεργασίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5/6/08 συνάντηση του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας με τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Πελ/σου κο Αγγελόπουλο Νικόλαο.

Ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας Γιώργος Μπέζος & τα μέλη της Ε.Γ κατά την διάρκεια της συνάντησης κατέθεσαν στον Γενικό Γραμματέα με απόλυτη σαφήνεια τα προβλήματα που απασχολούν σήμερα τους Δημοσίους Υπάλληλους. Προβλήματα σε πανελλαδικό επίπεδο όπως το νέο μισθολόγιο, η αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων, η υποχρηματοδότηση της Παιδείας, της Υγείας και των Δημοσίων Υπηρεσιών, η επέκταση των ΒΑΕ και στο Δημόσιο, ο εκσυγχρονισμός της Δημόσιας Διοίκησης, η νέα διοικητική ανασυγκρότηση της χώρας. Αλλά και ειδικότερα, στάθηκαν στα χρόνια προβλήματα του Δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου της Αρκαδίας και της τοπικής κοινωνίας με κυρίαρχο ζητούμενο την οικοδόμηση Διοικητικού Κέντρου. Ενός Διοικητηρίου που θα έχει την δυνατότητα να στεγάσει τις περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες, βάζοντας ένα τέλος στην απίστευτη καθημερινή ταλαιπωρία των πολιτών, συμβάλλοντας καταλυτικά στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού προβλήματος και ενισχύοντας την λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα των δημοσίων υπηρεσιών. Ταυτόχρονα τόνισαν την μεγάλη έλλειψη προσωπικού που παρουσιάζεται στις δημόσιες υπηρεσίας σε συνδυασμό με τις άσχημες υποδομές.

Επίσης τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας επισήμαναν στις τοποθετήσεις τους, την πολύ μεγάλη σημασία που έχει για την Αρκαδία και γενικότερα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η ανάπτυξη δικτύου φυσικού αερίου από τα Μέγαρα που θα διαπερνά την Αρκαδία και θα καταλήγει στην Μεσσηνία, σε συνδυασμό πάντα με την αναδιάρθρωση του ΤΕΙ Καλαμάτας κατά το πρότυπο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων, την τόνωση και αναβάθμιση της βιομηχανικής μας περιοχής που συμβολίζει την καρδιά της παραγωγικής προοπτικής της Αρκαδίας και της αξιοποίησης του συγκριτικού μας πλεονεκτήματος ως γεωγραφικό και διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας και ως μιας πολύ κοντινής περιοχής της Αθήνας.

Έθεσαν επίσης το ακριβό τίμημα των διοδίων που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες της Αρκαδίας και όχι μόνο στην κατεύθυνση για Αθήνα.

Ο Γενικός Γραμματέας γνωστοποίησε από την πλευρά του ότι το θέμα του Διοικητηρίου προχωρά και θα ανατεθεί η κατασκευή του σύντομα μέσω του θεσμού ΣΔΙΤ σε ένα χώρο περίπου 8 στρεμμάτων στην οδό Σπάρτης πλησίον των γραμμών του τραίνου.

Από την πλευρά της ΕΓ του Νομαρχιακού Τμήματος στην συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος Γιώργος Μπέζος και τα μέλη Ζαφειρόπουλος Χαράλαμπος, Παναγοπούλου Γιάννα και Μαρινόπουλος Βασίλειος.

Από την Εκτελεστική Γραμματεία
του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας

Επιστροφή