ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ - ΑΔΕΔΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία η εκδήλωση για τα 15 χρόνια ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας

ΤΡΙΠΟΛΗ 19/6/2008

Με την παρουσία πολλών εκπροσώπων θεσμικών φορέων, δημοσίων υπαλλήλων και πολιτών της Αρκαδικής κοινωνίας το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας πραγματοποίησε χθες Τετάρτη 18-6-08 στο Πνευματικό κέντρο Δ. Τρίπολης την εκδήλωση για την συμπλήρωση 15 χρόνων αγωνιστικής, συλλογικής και διεκδικητικής του δράσης.

Θέμα της εκδήλωσης ήταν: «Οι εργασιακές σχέσεις στο Δημόσιο». Στην εκδήλωση παραρεύθησαν και μίλησαν ο Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης κ. Παυλόπουλος Προκόπης, ο Βουλευτής Ηλείας κ. Κουτσούκος Γιάννης, το Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού κ. Στρατούλης Δημήτρης και ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Παπασπύρος Σπύρος.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας Γιώργος Μπέζος απευθύνοντας ένα σύντομο χαιρετισμό κάνοντας αναφορά στα σημεία εκείνα που σηματοδότησαν την πορεία του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας ώστε σήμερα να αποτελεί μια θεσμική δομή με ουσιαστικό και σημαντικό ρόλο τόσο για τα δημοσιοϋπαλληλικά πράγματα του νομού μας όσο και ευρύτερα για την ζωή της τοπικής μας κοινωνίας.

Στην σύντομη ομιλία του ο Υπουργός Εσωτερικών κος Παυλόπουλος Προκόπης έδωσε συγχαρητήρια στο Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας για το έργο και την λειτουργία του λέγοντας συγκεκριμένα: « Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας έχει να επιδείξει 15 χρόνια μιας πολύ παραγωγικής, αγωνιστικής, διεκδικητικής ζωής και μάλιστα πέρα και έξω από κομματικές αντιπαραθέσεις, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το δημοσιοϋπαλληλικό συνδικαλιστικό κίνημα».

Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά ότι η μονιμότητα στο Δημόσιο αποτελούσε πάντα στοιχείο του κράτους δικαίου, του ενιαίου, συνεκτικού, οργανωμένου νεοελληνικού κράτους.
Επισήμαναν με ιδιαίτερη έμφαση ότι η μονιμότητα θα πρέπει να σταματήσει να υπονομεύεται με τις διάφορες μορφές ελαστικών εργασιακών σχέσεων όπως τα STAGE, οι συμβάσεις έργου, ορισμένου χρόνου, μερικής απασχόλησης κ.λ.π.

Με το πέρας της εκδήλωσης τιμήθηκαν για την πολύτιμη προσφορά τους στο Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας όλοι όσοι είχαν διατελέσει πρόεδροι αυτού από την ίδρυσή του.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι: Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κος Αγγελόπουλος Νίκος, ο Νομάρχης Αρκαδίας κος Κωνσταντόπουλος Δημήτριος, ο Σεβασμιότατος Μαντινείας & Κυνουρίας κ.κ Αλέξανδρος, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ & Δήμαρχος Τρικολώνων κος Μπαρούτσας Γιώργος, οι Δήμαρχοι κοι Βόσνος Δημήτρης, Καρλής Γιώργος, Παπανικολάου Νίκος,Τσαγγούρης Γιώργος.

Από την Εκτελεστική Γραμματεία
του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας

Επιστροφή