ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ - ΑΔΕΔΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η θέση του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας για την κατασκευή Ψ.Τ στο χώρο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου

Έν όψει της επικείμενης κατασκευής του πολυώροφου κτηρίου που προορίζεται για την στέγαση του Ψ.Τ σε χώρο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και ειδικότερα στο χώρο του ελικοδρομίου, η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας θέλει να δηλώσει τα παρακάτω:

Πρώτα και κύρια θέλει να τονίσει ότι δεν είναι αντίθετη με το πλαίσιο της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης που επιχειρείται από την Πολιτεία τα τελευταία χρόνια και πολύ περισσότερο δεν είναι αντίθετη, με την αναβάθμιση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών υγείας στους συγκεκριμένους ασθενείς.

Ωστόσο όμως, η κατασκευή ενός μεγάλου πολυώροφου κτηρίου για την εξυπηρέτηση των παραπάνω αναγκών στο συγκεκριμένο χώρο, εκτιμούμε ότι θα στερούσε από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο τα βασικά πλεονεκτήματα που το χαρακτηρίζουν.
Συγκεκριμένα η χωροθέτηση και ο προσανατολισμός του Νοσοκομείου, έχει γίνει με τρόπο ώστε οι θάλαμοι νοσηλείας όλων των κλινικών να βρίσκονται στην ανατολική πλευρά του, ώστε να διασφαλίζεται ο αερισμός και η ευεργετική επίδραση του ήλιου για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη της υγείας των ασθενών.

Πιστεύουμε λοιπόν ότι δεν θα ήταν σωστό προκειμένου να κάνουμε ένα καλό να καταστρέψουμε ένα άλλο.
Και βέβαια συμφωνούμε, να προχωρήσει η κατά- σκευή μιας νέας δομής υγείας όπως είναι ένα Ψυχιατρικό Τμήμα.
Η αντίρρησή μας όμως περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στο συγκεκριμένη χώρο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και αυτό γιατί δεν θα θέλαμε την όποια υποβάθμισή του.

Επειδή λοιπόν το παραπάνω θέμα πιστεύουμε ότι θα πρέπει να απασχολεί ΌΛΟΥΣ ΜΑΣ, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους φορείς του Νομού και την Αρκαδική κοινωνία να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να αντιδράσουν δυναμικά.
Οφείλουμε ΌΛΟΙ ΜΑΣ να κινητοποιηθούμε δυναμικά σε αυτήν την κατεύθυνση και να διατυπώσουμε με απόλυτη σαφήνεια την αντίθεσή μας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστροφή