ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ - ΑΔΕΔΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι δημόσιοι υπάλληλοι στις 21 Οκτώβρη

ΤΡΙΠΟΛΗ 21/9/2008

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίαση της 21-9-08 αφού εκτίμησε:
α.- Την αρνητική στάση της Κυβέρνησης με τις εξαγγελίες της στη ΔΕΘ στις μείζονες διεκδικήσεις για την προστασία του εισοδήματος, την αύξηση των μισθών και των συντάξεων, τη δικαιοσύνη στη φορολογία, την πάταξη της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας στην αγορά, την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων
β.- τη θετική στάση των Ομοσπονδιών των δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων για συνέχεια και κλιμάκωση των αγωνιστικών απεργιακών κινητοποιήσεων,

Αποφάσισε:

1.- Την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας στο Δημόσιο (Υπουργεία, Υγεία, Παιδεία, Αυτοδιοίκηση, Ν.Π.Δ.Δ.) με κύριο προσανατολισμό την Τρίτη 21/10. Η οριστικοποίησή της θα αποφασιστεί στη συνάντηση των Προεδρείων Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε.
2.- Τη σύγκλιση του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Παρασκευή 17/10 προκειμένου να προδιαγραφεί και το επόμενο αγωνιστικό βήμα μετά την 24ωρη απεργία.
Βασικά αιτήματα του απεργιακού αγώνα είναι:
. Η προστασία του εισοδήματος και η αναβάθμιση των αποδοχών μας με ουσιαστικές αυξήσεις.
. Νέο ενιαίο μισθολόγιο με 1.350 ευρώ Β.Μ.
. Δίκαιο φορολογικό σύστημα
. Μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.
. Επέκταση των ΒΑΕ στο Δημόσιο, προστασία του θεσμού και διεύρυνση ασφαλιστικών δικαιωμάτων και παροχών.
. Ενιαία μόνιμη σχέση εργασίας στο Δημόσιο.
. Αύξηση των δαπανών του Κρατικού Προϋπολογισμού για Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τις δημοσιοϋπαλληλικές συνδικαλιστικές οργανώσεις για την οργάνωση της απεργίας με ενωτικό, μαζικό, δυναμικό τρόπο.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και οι Ομοσπονδίες άμεσα ανοίγουν την υλοποίηση του προγράμματος ευρείας ενημέρωσης των εργαζομένων στους εργασιακούς χώρους, των πολιτών και της κοινωνίας για τα προβλήματα, τα αιτήματα και κύρια την ανάγκη ευρύτερων αγώνων για την προστασία και βελτίωση του βιοτικού επιπέδου όλων, των συλλογικών, κοινωνικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, των δημοσίων αγαθών και πολιτικών.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστροφή