ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ - ΑΔΕΔΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Σε Απεργιακές Κινητοποιήσεις οι Δημόσιοι Υπάλληλοι

ΤΡΙΠΟΛΗ 16/2/2007

Το δημοσιοϋπαλληλικό συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται για μια ακόμη χρονιά, αντιμέτωπο με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική αφού:
- Η Κυβέρνηση για τρίτη συνεχή χρονιά και παρά τις υποσχέσεις για προστασία και αναβάθμιση των αποδοχών συνεχίζει την πολιτική λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων του δημοσίου.
- Η εισοδηματική πολιτική που ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση για το 2007, το 3.5% οδηγεί σε αυξήσεις κάτω από 2% αφού είναι γνωστό ότι το παραπάνω ποσοστό δεν χορηγείται στο σύνολο των αποδοχών αλλά μόνο στις βασικές αποδοχές. Για μια ακόμα χρονιά η αύξηση που δίνεται είναι κάτω και από αυτόν ακόμα τον επίσημα προβλεπόμενο πληθωρισμό.
- Η εκκρεμότητα και η αθέτηση υποσχέσεων για το Νέο Μισθολόγιο, τα ΒΑΕ, την υγιεινή και ασφάλεια κ.λ.π. βαθαίνει τη λιτότητα, τις ανισότητες, την υποβάθμιση δικαιωμάτων.
- Η απαξίωση και συστηματική υποχρηματοδότηση της δημόσιας παιδείας και υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης περιορίζει εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, αυξάνει την ανασφάλεια για τους πολλούς, για τους νέους και το μέλλον.
- Ο κομματισμός, η πελατειοκρατία, οι ΣΔΙΤ, οι ιδιωτικοποιήσεις τομέων της Δημόσιας Διοίκησης, εντείνουν την αποσύνθεση των δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών και πέρα από τις αρνητικές επιπτώσεις στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων, ακυρώνουν βαθμιαία το δημόσιο χώρο, τους δημόσιους θεσμούς, τα συλλογικά - κοινωνικά δικαιώματα προς όφελος των ιδιωτών, των ιδιοτελών συμφερόντων, της πλήρους κυριαρχίας της αγοράς.

Το δημοσιοϋπαλληλικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι σε διαρκείς αγωνιστικές κινητοποιήσεις με πιο έντονες μορφές στην Παιδεία και τα Νοσοκομεία.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σταθερά υποστηρίζει τους αγώνες αυτούς και προχωρά στη διεύρυνσή τους με αιτήματα:
- ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ 1.250 ΕΥΡΩ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ.
- Άμεση καταβολή των 176 ευρώ.
- Άμεση ένταξη στα ΒΑΕ και των εργαζομένων στο Δημόσιο.
- Ενιαία μόνιμη σχέση εργασίας στο Δημόσιο.
- Αναβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης των Δ.Υ.
- Χρηματοδότηση και στελέχωση των Δημοσίων και ιδιαίτερα των κοινωνικών υπηρεσιών.
- Εφαρμογή της νομοθεσίας για την υγιεινή και ασφάλεια στο Δημόσιο.
- Πραγματικές Συλλογικές Διαπραγματεύσεις.

Η προωθούμενη συνταγματική αναθεώρηση (ιδιαίτερα τα άρθρα 16, 24, 103) θα οδηγήσει στον περιορισμό βασικών κοινωνικών δικαιωμάτων (Παιδεία, Περιβάλλον, μονιμότητα κ.λ.π.) στη χειροτέρευση της θέσης των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Οι φοιτητές, το εκπαιδευτικό κίνημα σε συνεργασία με το εργατικό κίνημα έχουν πετύχει σημαντική νίκη στον αγώνα για την προστασία του Δημόσιου Πανεπιστημίου.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις πολιτικές της Κυβέρνησης για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

- Στις 22 Φεβρουαρίου μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα πραγματοποιούμε Πανελλαδική Στάση Εργασίας από τις 11.30 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ στις 12.οο το μεσημέρι.

- Στις 22 Μαρτίου πραγματοποιούμε 24ωρη Πανελλαδική απεργία.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστροφή