ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ - ΑΔΕΔΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Χωρίς φάρμακα κινδυνεύουν να μείνουν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι

Τρίπολη 17/11/2008

Οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου και των Ν.Π.Δ.Δ. μετά από το εφάπαξ μένουν πλέον και χωρίς φάρμακα.

Η απόφαση του Συλλόγου Φαρμακοποιών Αττικής, να σταματήσουν να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους στο Δημόσιο, έρχεται να προστεθεί σε σχετικές αποφάσεις Συλλόγων άλλων περιοχών της χώρας, αποτελεί νέο πλήγμα για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του Δημοσίου.

Σε μια περίοδο που η λιτότητα, η ακρίβεια, ο περιορισμός των κοινωνικών δικαιωμάτων υποβαθμίζει το εισόδημα και το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και των συνταξιούχων, η επιβάρυνση τους με τις δαπάνες και αυτής της υποβαθμισμένης υγειονομικής περίθαλψης θα δημιουργήσει νέα προβλήματα.

Η Κυβέρνηση έχει σοβαρή ευθύνη, γιατί με την πολιτική της, με τον περιορισμό των δαπανών στο χώρο της υγείας, με την καθυστερημένη εξόφληση των δικαιούχων, έχει οδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο στην ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων.

Συγχρόνως συνεχίζεται για τρίτη εβδομάδα η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στον ΟΠΑΔ γιατί η υπόσχεση του Υπουργού Υγείας παραμένει μόνο στα λόγια.

Καλούμε άμεσα την Κυβέρνηση και συγκεκριμένα τούς Υπουργούς Υγείας και Εθνικής Οικονομίας να αντιμετωπίσουν άμεσα αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει το δικαίωμα των ασφαλισμένων στον ΟΠΑΔ να έχουν πρόσβαση στα αναγκαία φάρμακα, για την προστασία της υγείας και της ζωής τους, χωρίς επιβάρυνση και γραφειοκρατικές λειτουργίες που οδηγούν σε ταλαιπωρία τους ασφαλισμένους.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστροφή