ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ - ΑΔΕΔΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας τίμησε τους εθελοντές της

Τρίπολη 8/12/2008

Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ως Στάση Ζωής:

Λαμπρή εορταστική εκδήλωση έγινε στην Τρίπολη

Τιμώντας την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ, την Παρασκευή -στις 5 του Δεκέμβρη το βράδυ- πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου της Τρίπολης, μια πολύ σημαντική εκδήλωση, που διοργανώθηκε από κοινού με την Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚΑ) του Νομού, την ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας και τον ΑΣΤΕΡΑ Τρίπολης.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να αναδειχθεί ο θεσμός του Εθελοντισμού και ιδιαίτερα να πληροφορηθεί, να αναγνωρίσει και να τιμήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι φορείς του Νομού και η Αρκαδική Κοινωνία γενικότερα, τις εθελοντικές οργανώσεις και τους εθελοντές της Αρκαδίας, με τη δημόσια επιβράβευση του πολύτιμου κοινωνικού τους έργου.

Η ΤΕΔΚ Αρκαδίας έθεσε έγκαιρα υπό την αιγίδα της την υλοποίηση της ιδέας για την εκδήλωση αυτή και για τη βράβευση των εθελοντών, και έτσι - με τη στενή συνεργασία της ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας και του ΑΣΤΕΡΑ Τρίπολης- δόθηκε ένα λαμπρό «παρών» στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ, με μία πραγματικά μαζική και ενθουσιώδη παρουσία του Κοινού στην κατάμεστη αίθουσα, όπου κυριαρχούσαν οι νέες ηλικίες.

Το Προεδρείο της εκδήλωσης αποτέλεσαν οι κ. Γιώργος Μπαρούτσας, Πρόεδρος ΤΕΔΚ Αρκαδίας και Δήμαρχος Τρικολώνων, ο κ. Γιώργος Μπέζος, πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας και ο κ. Γιώργος Μποροβήλος, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΣΤΕΡA Τρίπολης.

Ειδικός προσκεκλημένος και κεντρικός ομιλητής, ήταν ο γνωστός ηθοποιός κ. Γιάννης Μπέζος, συμπατριώτης μας από το Κεραστάρι.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, χαιρετισμούς μεστούς νοημάτων απηύθυναν τα μέλη του Προεδρείου, αλλά και οι παριστάμενοι εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Πολιτείας και της Νομαρχίας.

Ακολούθησε η προβολή πολύ ενδιαφέρουσας παρουσίασης σε video, με συνοπτικές πληροφορίες και αναφορές για το έργο και τη δράση κάθε μίας από τις δεκαπέντε συνολικά εθελοντικές οργανώσεις της Αρκαδίας, των οποίων η δημόσια βράβευση ακολούθησε στη συνέχεια με απονομή ειδικών πλακετών και δώρων από τους διοργανωτές.

Στην μεγάλη σημασία του Εθελοντισμού, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας κ. Γιώργος Μπέζος κατά τον χαιρετισμό του, απευθυνόμενος στους τιμώμενους εθελοντές:

«Ως δημόσιοι υπάλληλοι του νομού, πήραμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε την αποψινή εκδήλωση, με ένα διπλό στόχο:

Πρώτον να προβληθούν οι Σύλλογοι που προσφέρουν εθελοντικό έργο και δράση στην πόλη και στο νομό μας και να τους γνωρίσουμε καλύτερα. Η ανάγκη εδραίωσης και διεύρυνσης του κινήματος του εθελοντισμού στο τόπο μας, μπορεί να δώσει μια νέα διάσταση στη ζωή και να συνδράμει στην ανάπτυξη συλλογικής συνείδησης ικανής να ενισχύσει τον κοινωνικό του ιστό.

Δεύτερος στόχος είναι να ενδυναμώσουμε και να ενισχύσουμε της ιδέα του εθελοντισμού στην Αρκαδική κοινωνία και την υλοποίησή της μέσα από την συντονισμένη δράση των εθελοντικών Οργανώσεων του τόπου μας, με την συνεργασία της αυτοδιοίκησης και την συμπαράσταση του Κράτους.

Θα είμαι σύντομος, άλλωστε η αποψινή βραδιά ανήκει δικαιωματικά σε εκείνους που υπηρετούν καθημερινά την ιδέα του εθελοντισμού μέσα από μια ποικιλομορφία δράσεων στην πόλη και στο νομό μας.

Σε εκείνους που θυμίζουν σε όλους μας ότι αξίες όπως κοινωνική ευαισθησία, η αλληλεγγύη, ο ανθρωπισμός δεν έχουν χαθεί, αλλά υπάρχουν και παραμένουν ακόμα και σήμερα ζωντανές.

Και αυτοί οι πρωταγωνιστές, είναι απόψε ανάμεσά μας και δεν είναι άλλοι από τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων του νομού μας.

Για αυτό λοιπόν το έργο τους, για την πολύτιμη και ανιδιοτελή προσφορά τους, σήμερα τους ευχαριστούμε και τους βραβεύουμε.

Φίλες και φίλοι μόνο δύο λόγια.
Δεν θα πρέπει να μας ξεφεύγει, ότι ο εθελοντισμός δεν είναι μόνο η κοινωνική προσφορά σε ώρα κρίσης, ούτε περιορίζεται στις παραδοσιακές προσπάθειες βοήθειας στους φτωχούς.

Ο Εθελοντισμός δεν είναι φιλανθρωπία. Είναι ένας δυναμικός τρόπος κοινωνικής συμμετοχής και παρέμβασης των πολιτών, με στόχο την εξέλιξη της κοινωνίας σύμφωνα με τις αρχές της δικαιοσύνης, της ισότητας και της αλληλεγγύης.
Ο Εθελοντισμός αφορά πράξεις και όχι λόγια.

Οι ιδέες του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης σήμερα παρά ποτέ έρχονται στο επίκεντρο, ως απαραίτητο στοιχείο για μια κοινωνία ζωντανή, υγιή και εξελισσόμενη.

Σε μία παγκόσμια και ιδιαίτερα ανταγωνιστική εποχή, χρειαζόμαστε την κοινωνία της εθελοντικής συμμετοχής.
Χρειαζόμαστε την Εθελοντών Κοινωνία».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Δημ. Ρέππας, ο Νομάρχης Αρκαδίας κ. Δημ. Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης κ. Νίκος Δελφάκης, οι Δήμαρχοι Κορυθίου κ. Γεώργιος Καρλής και Λαγκαδίων κ. Ευστάθιος Κούλης, οι πολιτευτές Παν. Βαλασόπουλος, Γ. Παναγοπούλου, Χαρ. Πισιμίσης, ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Δημ. Παυλής, ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημοσθένης Σωτηρόπουλος, το μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ κ. Τάσος Αποστολόπουλος, ο Δ/ντης Αγροφυλακής Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Βασίλειος Κοσμάς, πολλοί Δημοτικοί και Νομαρχιακοί Σύμβουλοι από όλη την Αρκαδία καθώς και πλήθος κόσμου. Την εκδήλωση παρουσίασε ο κ. Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος ενώ σε συνεργασία με τον κ. Γιώργο Μαντά ετοίμασε και το οπτικοακουστικό υλικό που προβλήθηκε στην 1η Γιορτή Εθελοντισμού που έγινε στην Αρκαδία.

Επιστροφή