ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ - ΑΔΕΔΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Σε στάση εργασίας οι δημόσιοι υπάλληλοι την Παρασκευή 9-1-09

Τρίπολη 7/1/2009

Η νέα χρονιά ξεκινά με την αιματοχυσία και το ολοκαύτωμα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και τη νέα υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των μισθωτών, των συνταξιούχων, των ανέργων.

Οι κακοί οιωνοί και οι προβλέψεις, τα ίδια τα γεγονότα, οι συνθήκες και οι εξελίξεις, υποχρεώνουν κάθε συλλογικό κίνημα, απαιτούν από τα συνδικάτα και τις κοινωνίες να προχωρήσουν με νέα δυναμική, συντονισμό και ενότητα σε νέα κλίμακα αγώνα, δράσεων και πρωτοβουλιών για να ανοίξουν την πραγματική ελπίδα πραγμάτωσης των προσδοκιών, των ευχών για ειρήνη, πρόοδο, δικαιοσύνη και δικαιώματα.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στο έδαφος αυτό, ξεκινά το 2009 με την προκήρυξη πανελλαδικής στάσης εργασίας την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου από 12:00 και έως το τέλος του ωραρίου.

Συμμετέχει στα συλλαλητήρια των μαθητών και φοιτητών, των νέων και εκπαιδευτικών, που συμπυκνώνουν και προωθούν την γενική απαίτηση για διεύρυνση και εμβάθυνση συλλογικών, πολιτικών, κοινωνικών, εργασιακών δικαιωμάτων.

Παράλληλα η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί σε σύσκεψη τις δημοσιοϋπαλληλικές Ομοσπονδίες τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου για την οργάνωση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης, που ήδη το Γ.Σ. έχει με απόφασή του εξουσιοδοτήσει την Ε.Ε.

Με δεδομένο ότι το θέμα του εφάπαξ παραμένει επικίνδυνα ανοιχτό και σε εκκρεμότητα, οι εξελίξεις στη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη γίνονται πιο δραματικές και διαψεύδουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την κυβέρνηση με τις διαβεβαιώσεις (πρόσφατες δημόσια και στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού) του αρμόδιου Υπουργού Υγείας περί του αντιθέτου, καλεί στις 16/1/2009 το Γ.Σ. για περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα πέρα από τις προαναφερθείσες στάση εργασίας και 24ωρη απεργία.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο και συνταξιούχο σε δυναμική και καθολική συμμετοχή:
- Στις διαδηλώσεις ενάντια στην πολεμική επέμβαση του Ισραήλ, τη δολοφονική μηχανή ολοκαυτώματος σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.
- Στις κινητοποιήσεις των μαθητών και φοιτητών, των νέων και εκπαιδευτικών.
- Στις απεργιακές κινητοποιήσεις για τα αυτονόητα και στοιχειώδη δικαιώματά μας στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την απόδοση του εφάπαξ δηλ. των εισφορών μας, την προάσπιση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων που είναι στο στόχο και νέων δυσμενών ανατρεπτικών σχεδιασμών με όχημα την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που είναι στην τελική ευθεία.

Το 2009 μπορεί να είναι ελπιδοφόρο αρκεί οι αγώνες και η συμμετοχή όλων να κλιμακωθούν, να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις, να κατακτήσουν τις αντίστοιχες πολιτικές στο πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό γίγνεσθαι.

Καλή χρονιά με νέους, δυναμικούς αγώνες

Από την Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αρκαδίας

Επιστροφή