ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ - ΑΔΕΔΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Χαιρετισμός του Προέδρου της Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας Γ. Μπέζου στο συλλαλητήριο συμπαράστασης στο Παλαιστινιακό Λαό το Σάββατο 17/1/2009 στην Τρίπολη

Τρίπολη 19/1/2009

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

φίλες και φίλοι,

Σήμερα η Αρκαδική Κοινωνία στην πλειοψηφία της, μέσω των φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Συμπαράστασης στο Παλαιστινιακό Λαό, καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη συνεχιζόμενη σφαγή και το αποτρόπαιο έγκλημα που διενεργείται στη Λωρίδα της Γάζας και απευθύνει έκκληση προς όλους τους πολίτες της χώρας μας, την Ελληνική Κυβέρνηση, την Ε. Ένωση και τη Διεθνή Κοινότητα να δραστηριοποιηθεί αποτελεσματικά κυρίως όμως αποφασιστικά, προκειμένου να τεθεί τέλος στην εγκληματική δράση του Ισραήλ.

Σήμερα ως Αρκάδες Πολίτες, ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ, καταδικάζουμε το ολοκαύτωμα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού από την Ισραηλινή εισβολή στη Γάζα, με θύματα άμαχο πληθυσμό, παιδιά και γυναίκες.

Ως Δημόσιοι Υπάλληλοι του Νομού αυτή την εγκληματική δράση και καταγγέλλουμε:
Τη στάση του Πόντιου Πιλάτου των ΗΠΑ και της Ε.Ε. που ουσιαστικά ενθαρρύνει και καλύπτει την Ισραηλινή επέμβαση και που πρέπει άμεσα να σταματήσει εάν ουσιαστικά εννοούν την προώθηση της ειρήνης και την ανθρωπιστική προστασία.
Θα πρέπει να ξέρουμε ΌΛΟΙ ΜΑΣ, ότι η αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους είναι μια βαθύτατη πολιτική υπόθεση που όπως και στο παρελθόν, έτσι και στο μέλλον δεν πρόκειται να στραγγαλιστεί με την πολεμική μηχανή του Ισραήλ.

Ως Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας

1. Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να πρωτοστατήσει για τον τερματισμό της εισβολής και να απαιτήσει την άμεση δημιουργία και αναγνώριση ελεύθερου - Παλαιστινιακού Κράτους με βάση τις ειλλημμένες αποφάσεις του Ο.Η.Ε.
2. Ζητάμε να μην υπάρξει καμιά διευκόλυνση μεταφοράς αμερικανικών πολεμοφοδίων από Ελληνικά λιμάνια και αεροδρόμια για τη δολοφονική εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα.
3. Ζητάμε να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί, η χερσαία εισβολή με άμεση αποχώρηση των Ισραηλινών στρατευμάτων από την Γάζα.
4. Ζητάμε τώρα το άνοιγμα των συνόρων με τη λωρίδα της Γάζας για την ανθρωπιστική βοήθεια προς τον Παλαιστινιακό λαό και
5. Ζητάμε την ίδρυση Ανεξάρτητου Ενιαίου Παλαιστινιακού κράτους.

Επιστροφή