ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ - ΑΔΕΔΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η χρηματοδότηση του Ταμείου Προνοίας & του ΟΠΑΔ στο πυρήνα των νέων κινητοποιήσεων των Δημοσίων Υπαλλήλων

Τρίπολη 20/1/2009

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε:
1. Τη συμμετοχή και υποστήριξη του συλλαλητηρίου της νεολαίας και των εκπαιδευτικών με αιχμή τα ζητήματα της παιδείας, τη δωρεάν και δημόσια εκπαίδευση που οργανώνεται την Παρασκευή 23/1/2009 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

2. Την πραγματοποίηση πανελλαδικής στάσης εργασίας με αιχμή τη χρηματοδότηση του Ταμείου Πρόνοιας και του ΟΠΑΔ για την άμεση καταβολή και εξυπηρέτηση του εφάπαξ για τους 16.000 συνταξιούχους που είναι σε εκκρεμότητα και του ΟΠΑΔ για την κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης , τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας. Η στάση εργασίας πραγματοποιείται την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009 από τις 12.00 και έως το τέλος του ωραρίου και οργανώνεται συγκέντρωση στις 13.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

3. Την κατεύθυνση πραγματοποίησης 24ωρης απεργίας για την ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ με αιχμή : την πραγματική αύξηση των μισθών, την προστασία των ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων (Ευρωδικαστήριο, Πρόνοιας, ΟΠΑΔ, αντιασφαλιστικοί νόμοι), την αναβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών και ιδιαίτερα των κοινωνικών (υγείας, παιδείας, πρόνοιας). Την προστασία από τις ιδιωτικοποιήσεις (ΣΔΙΤ, εκχωρήσεις κ.α.).

Είναι εξαιρετικά κρίσιμο και απαραίτητο:

α) Να αποσταλεί σε κάθε Πρωτοβάθμιο Σύλλογο από τις Ομοσπονδίες και τα Νομαρχιακά Τμήματα η παρούσα απόφαση του Γενικού Συμβουλίου.

β) Να ενημερωθούν με κάθε πρόσφορο και διαθέσιμο μέσο οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες που πρόσφατα (τους τελευταίους 18 μήνες) συνταξιοδοτήθηκαν και δεν τους καταβάλλεται το εφάπαξ για τη συγκέντρωση της 28/1/2009 και ώρα 13.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η κατάσταση στο Ταμείο Πρόνοιας και τον ΟΠΑΔ είναι επικίνδυνα εκτός ορίων. Οι δημοσιονομικές εξελίξεις το 2009 με δεδομένο ότι ο προϋπολογισμός και τα έσοδα των Ταμείων υπολείπονται δραματικά των νέων υποχρεώσεων, ενώ μεγάλο μέρος θα κατευθυνθεί για την εξυπηρέτηση προηγούμενων (2008), η απόσταση από την εμπλοκή στην κατάρρευση και την κατάργηση δικαιωμάτων επί της πραγματικότητας έχει σχεδόν διανυθεί.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Πανελλαδική στάση εργασίας
12.00 έως λήξη ωραρίου

SOS
Για το εφάπαξ και την περίθαλψη
ΑΠΕΡΓΟΥΝ
οι εργαζόμενοι
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
και οι συνταξιούχοι

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ
Στο δρόμο
Βγαίνουμε από τα γραφεία και τα σπίτια

13.00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ

Στην πλατεία Κλαυθμώνος - Αθήνα

Η αδιαφορία της κυβέρνησης βλάπτει σοβαρά
τη σύνταξη, τους μισθούς, την υγεία

ΑΠΑΝΤΑΜΕ
με συμμετοχή, δύναμη, απόφαση
με μαζικό ΑΓΩΝΑ

Επιστροφή