ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ - ΑΔΕΔΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ψήφισμα απεργιακής κινητοποίησης - Πλατεία Κλαυθμώνος

Τρίπολη 28/1/2009

Οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του δημοσίου, που συμμετέχουμε σήμερα στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος,

Διαπιστώνουμε ότι:

- Οι νέοι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι βιώνουμε σκληρά την κυβερνητική πολιτική και το νεοφιλελευθερισμό.

- Τα πολιτικά, εργασιακά, ασφαλιστικά, οικονομικά και κοινωνικά μας δικαιώματα είναι διαρκώς και κάτω από οποιαδήποτε συγκυρία σε περιορισμό, ακύρωση, κατάργηση.

- Η παιδεία, η υγεία, η εργασία και η κοινωνική ασφάλιση υποχρηματοδοτούνται, συρρικνώνονται, καταρρέουν.

- Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στον τομέα της υγειονομικής μας περίθαλψης, παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπισή τους διατηρούνται και εντείνονται.

- Οι παροχές που έχουμε και είναι ήδη υποβαθμισμένες και ελλειμματικές, τους δύο μήνες χορηγούνται, τους άλλους κόβονται, ανάλογα με την κατάσταση του ΟΠΑΔ. Το μεγάλο οικονομικό έλλειμμα του ΟΠΑΔ που προκύπτει από τη χαμηλή χρηματοδότησή του δεν αντιμετωπίζεται κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μεταφέρονται τα σχετικά προβλήματα από μήνα σε μήνα και από χρόνο σε χρόνο.

- Τα υποβαθμισμένα ασφαλιστικά δικαιώματα όπως έχουν διαμορφωθεί από τις αντιασφαλιστικές επιλογές των κυβερνήσεων της τελευταίας 15ετίας και τις επιλογές τους για τις εργασιακές σχέσεις, βρίσκονται στο στόχαστρο.

- Οι συντάξεις, τα μερίσματα και το εφάπαξ δίνονται με καθυστέρηση 12 ή και 18 μηνών με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ακόμα και επιβίωσης για τους νέους συνταξιούχους.

Καταδικάζουμε

Την πολιτική της κυβέρνησης, που αντί να δώσει λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα, ιδιαίτερα της υγειονομικής μας περίθαλψης και του Τ.Π.Δ.Υ καταφεύγει στα Δικαστήρια για να βγάλει τον αγώνα μας παράνομο.
Η χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου, με την οποία κηρύχτηκε παράνομη η απεργία της ΑΔΕΔΥ για τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας γιατί η απόφαση πάρθηκε από το Γενικό Συμβούλιο και όχι από το Συνέδριο, καταργεί δικαστικά το δικαίωμα της απεργίας για την ΑΔΕΔΥ και τις Ομοσπονδίες και μας γυρίζει σε άλλες εποχές.

Η κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας δεν πρόκειται να περάσει.

Παράνομη και καταχρηστική είναι η πολιτική της κυβέρνησης.

Διεκδικούμε

- Άμεση κρατική επιχορήγηση του ΤΠΔΥ, προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

- Αντιμετώπιση των προβλημάτων του ΟΠΑΔ για να σταματήσουν τα προβλήματα με τις καταγγελίες των συμβάσεων των γιατρών και των φαρμακοποιών και να αναβαθμιστεί η ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη.

- Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών Νόμων. Επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ και στο Δημόσιο.

Αγωνιζόμαστε για:

- Πραγματικές αυξήσεις. Νέο μισθολόγιο με 1350 ευρώ κατώτερο βασικό μισθό.

- Αύξηση των δαπανών για παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση.

- Προστασία και αναβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Κατάργηση του Νόμου για τις ΣΔΙΤ.

- Δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Επιστροφή