ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ - ΑΔΕΔΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλη επιτυχία της ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας για τους δημοσίους υπαλλήλους του νομού

Τρίπολη 30/1/2009

Μεγάλη επιτυχία της ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας προς όφελος των δημοσίων υπαλλήλων του νομού

Δια στόματος του Γενικού Γραμματέα του ΕΚΔΑΑ κου Γ. Βούτσινου, οι Αρκάδες Δημόσιοι Υπάλληλοι εφεξής, θα συμμετέχουν σε κάθε πρόγραμμα επιμόρφωσης του ΕΚΔΑΑ στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό.

Ευχάριστες εκπλήξεις για τους δημοσίους υπαλλήλους του νομού, έκρυβε η χθεσινοβραδινή εκδήλωση του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας σε συνδυασμό με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας.

Μέσα σε ένα κατά πλειοψηφία δημοσιοϋπαλληλικό περιβάλλον, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική εκδήλωση για τα δημοσιοϋπαλληλικά πράγματα του νομού με θέμα: «Η γεωγραφική κατανομή του δημοσιοϋπαλληλικού προσωπικού στο νομό Αρκαδίας».

Ωστόσο όμως κατά της διάρκεια της εκδήλωσης, υπήρξαν και σημαντικές ανακοινώσεις δια στόματος Γενικού Γραμματέα Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης κου Γιώργου Βούτσινου που αφορούν τους δημοσίους υπαλλήλους της Αρκαδίας.

Συγκεκριμένα, μέσω μεθοδευμένων και καλά συντονισμένων κινήσεων της Ε.Γ της ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας το τελευταίο διάστημα, επιτεύχθηκε η δυνατότητα για το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ να συμμετέχει στα προγράμματα ανταλλαγής δημοσίων υπαλλήλων που θα υλοποιεί εφεξής το Ε.Κ.Δ.Α.Α είτε στο εσωτερικό, είτε στο εξωτερικό.

Με άλλα λόγια αυτό σημαίνει, ότι σε κάθε πρόγραμμα που θα υλοποιεί εφεξής το ΕΚΔΑΑ, θα υπάρχει Αρκαδική Δημοσιοϋπαλληλική συμμετοχή, με ενδιαφερόμενους συνάδελφούς μας δημοσίους υπαλλήλους απ' όλο το φάσμα των δημοσίων υπηρεσιών του νομού.
Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία του Νομαρχιακό Τμήματος αφού ως γνωστόν, τα συγκεκριμένα προγράμματα παρουσιάζουν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον και τόση ζήτηση που δεν «προλαβαίνουν» να φθάσουν ούτε καν στην περιφέρεια.

Ταυτόχρονα όμως, η εκδήλωση σημείωσε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον κυρίως με το θέμα της, αφού για 1η φορά πολύ συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν από τον καθηγητή και επιστημονικό συνεργάτη του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ κο Γ. Ρωμανιά όλα τα δημοσιοϋπαλληλικά χαρακτηριστικά που εμφανίζει ο νομός Αρκαδίας, δυνατότητα πια που απορρέει από την ολοκλήρωση του μητρώου δημοσίων υπαλλήλων το οποίο δημιούργησε η ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας.

«Δεν μπορείς να λες ότι εκπροσωπείς τους δημοσίους υπαλλήλους του νομού και ταυτόχρονα να μην είσαι σε θέση να γνωρίζεις ούτε το πόσοι είναι, ούτε γεωγραφικά που εργάζονται, ούτε σε ποιες υπηρεσίες και κάτω από ποια σχέση εργασίας εργάζονται» σημείωσε ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας Γ. Μπέζος και συνέχισε λέγοντας:

«Φιλοδοξούμε μέσα από το μητρώο να δημιουργήσουμε ένα παρατηρητήριο βασικών δημοσιοϋπαλληλικών παραμέτρων που παρουσιάζει ο δημοσιοϋπαλληλικός κόσμος του νομού. Σήμερα δημιουργήσαμε την βάση δεδομένων, σ' αυτήν θα στηριχτούμε από αύριο και στο εξής προκειμένου να οδηγούμαστε σε ασφαλείς διαπιστώσεις και συμπεράσματα.

Ταυτόχρονα μέσα από το μητρώο οικοδομούμε καθημερινά, μια σχέση επικοινωνίας και αλληλοενημέρωσης με κάθε έναν συνάδελφό μας-δημόσιο υπάλληλο χωριστά. Γιατί για μας ενεργός, δραστήριος και αγωνιστικός δημόσιος υπάλληλος είναι ο ενημερωμένος δημόσιος υπάλληλος και πάνω σ' αυτό εργαζόμαστε καθημερινά.

Όλα αυτά που γίνονται είναι καρπός μιας συλλογικής και συντονισμένης προσπάθειας και δουλειάς που γίνεται στην ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας του ΕΚΔΑΑ Γ. Βούτσινος, ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρος, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Τ. Αποστολόπουλος, ο επιστημονικός συνεργάτης του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Γ. Ρωμανιάς, ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Πολύκεντρου Θ. Χρονόπουλος, ο υπεύθυνος διεθνών σχέσεων της ΑΔΕΔΥ Β. Ξενάκης, ο Αντινομάρχης Αρκαδίας Δ. Κατσής, οι Αντιδήμαρχοι Τρίπολης Δ. Μπρακουμάτσου & Α. Γιωνά, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αρκαδίας Γ. Μαρκόπουλος, ο Περιφερειακός Γραμματέας και ο Γραμματέας της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας Β. Μπρακουμάτσος και Ν. Τσιβουράκης αντίστοιχα, Πρόεδροι και μέλη των διοικήσεων των Α΄θμίων σωματείων-μελών της ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας, εκπρόσωποι της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και πλήθος δημοσίων υπαλλήλων.

Επιστροφή