ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ - ΑΔΕΔΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Κλιμάκιο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ σε δημοσιοϋπαλληλικούς χώρους στην Τρίπολη

Τρίπολη 17/2/2009

Έν όψει της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 25-02-09, κλιμάκιο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ απαρτιζόμενο από τον Αντιπρόεδρο Παπαντωνίου Κώστα και τον Πρόεδρο του Κοινωνικού Πολύκεντρου Χρονόπουλο Θεόδωρο, μαζί με τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος Γιώργο Μπέζο επισκέφθηκαν σήμερα Τρίτη μια σειρά εργασιακών χώρων δημοσίων υπηρεσιών στην πόλη της Τρίπολης.

Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν το Πειραματικό Γυμνάσιο Τρίπολης, όπου και συναντήθηκαν με τους συναδέλφους τους καθηγητές συζητώντας μαζί τους το διεκδικητικό πλαίσιο της επικείμενης 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Στην συνέχεια επισκέφθηκαν το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, όπου είχαν μια πολύ ουσιαστική συζήτηση με την διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων, καταγράφοντας τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Από την συνάντηση προέκυψε η κοινή εκτίμηση, ότι η πολιτική που ακολουθείται στο χώρο της υγείας, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια, σε εγκατάλειψη και σε απαξίωση του δημόσιου νοσοκομείου, στην δημόσια δωρεάν υγεία, με ταυτόχρονη ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα που δραστηριοποιείται στο χώρο αυτό. Τονίστηκε απ' όλους ότι το δημόσιο αγαθό που λέγεται υγεία, αποτελεί πια μόνο δικαίωμα των οικονομικά και κοινωνικά δυνατών. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ακολουθούμενης πολιτικής στο χώρο της υγείας.

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας του κλιμακίου, ήταν ο εργασιακός χώρος των φυλακών. Στην συνάντηση με τους εργαζόμενους στο χώρο αυτό, αναδείχθηκε από την πλευρά τους η άμεση ανάγκη ίδρυσης νέου σωφρονιστικού καταστήματος, μιας και οι συνθήκες εργασίας από άποψη κτιριακών υποδομών σε συνάρτηση με τον βαθμό επικινδυνότητας του αντικειμένου είναι πλέον απαράδεκτες.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστροφή