ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ - ΑΔΕΔΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Μήνυμα της ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας για την Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας - 8 Μάρτη

Τρίπολη 5/3/2009

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μάρτη) έχει ιστορικά καθιερωθεί ως ημέρα συστράτευσης για τα δικαιώματα των γυναικών. Σε πολλές χώρες, οι γυναίκες αποτελούν φορείς θετικής κοινωνικής αλλαγής, πρωταγωνιστώντας στην πολιτική και κοινωνική ζωή.

Ωστόσο, απαιτείται ακόμα πολλή δουλειά. Γυναίκες και ανήλικα κορίτσια σε όλον τον κόσμο συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα διακρίσεων και βίας, που τις εμποδίζουν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή με θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Παρά τις δυσκολίες όμως, οι γυναίκες εξακολουθούν να αγωνίζονται για να αλλάξουν την πραγματικότητά τους. Καθίστανται πρωτοπόρες στην θετική κοινωνική αλλαγή και στην εξέλιξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τόσο ως υπερασπίστριες των δικαιωμάτων αυτών, όσο και ως μέλη της οικογένειας και της κοινωνίας.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας χαιρετίζει την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας και απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις εργαζόμενες σε όλες τις γυναίκες του κόσμου. Οι γυναίκες στην εποχή μας αγωνίζονται και κατακτούν καθημερινά στόχους, αδιανόητους για παλιότερες εποχές. Την ίδια στιγμή οι νεοφιλελεύθερες επιλογές της Κυβέρνησης δημιουργούν νέα προσκόμματα και περιορισμούς. Η ανεργία, η υποαπασχόληση, οι διαχωρισμοί συνεχίζουν να απασχολούν τις εργαζόμενες.
Ιδιαίτερα με τα νέα ασφαλιστικά μέτρα οι γυναίκες εργαζόμενες πλήττονται σε πολλούς τομείς.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για:

- Αντιμετώπιση της ανεργίας και της υποαπασχόλησης,
- Ενιαία σχέση εργασίας για όλους
- Εξασφάλιση ίσων ευκαιριών
- Ασφαλιστικά δικαιώματα που να αναγνωρίζουν την προσφορά των γυναικών στην οικογένεια και την Κοινωνία
- Για μια δικαιότερη κοινωνία χωρίς διαχωρισμούς

Επιστροφή