ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ - ΑΔΕΔΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Σε νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία οι Δημόσιοι Υπάλληλοι στις 14 Μαΐου

Τρίπολη 11/5/2009

Τα εργασιακά, ασφαλιστικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα των εργαζομένων αυξάνονται.

Μπορεί την επικαιρότητα και την προσοχή να την αποσπούν οι πολιτικές εξελίξεις και οι υποθέσεις των σκανδάλων, αλλά η αύξηση των αγώνων των εργαζομένων επιβάλλεται προκειμένου να μην αποσπαστούν οι πολιτικές λύσεις από τις αναγκαίες λύσεις και των προβλημάτων των εργαζομένων.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει προκηρύξει και πραγματοποιεί την Πέμπτη 14 Μάη 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο βρίσκονται αντιμέτωποι με μια κυβερνητική πολιτική με ιδιαίτερη οξύτητα: στη μείωση των μισθών, του διαθέσιμου εισοδήματος και της αγοραστικής δύναμης, ενώ το επόμενο πεντάμηνο θα υπερβούν τις 20.000 οι εκκρεμείς αιτήσεις για εφάπαξ και ο χρόνος καταβολής της κύριας σύνταξης υπερβαίνει τους επτά (7) μήνες.

Νέα προβλήματα παρουσιάζονται στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με την περικοπή της δαπάνης για 90 και πλέον περιπτώσεις (αρκετές εκ των οποίων αφορούν ιδιαίτερα προβλήματα υγείας) εξαιτίας μη ορθής διαδικασίας νομιμοποίησής τους αλλά πλέον το «αθώο» η κυβερνητική ολιγωρία το καθιστά «ύποπτο» και απειλητικό.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση ακόμη και εκεί που δεν υιοθετεί τις θέσεις και τις διεκδικήσεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δεν προχωρά ούτε στην υλοποίηση των δικών της αποφάσεων ή δεν διατυπώνει άλλες, μαρτυρά την απουσία κάθε πολιτικής βούλησης ακόμη και για σχετική διόρθωση ή έλεγχο των δυσμενών εξελίξεων σε μείζονα δικαιώματα, ανάγκες και προβλήματα.

Η επιχείρηση «ξεκαθαρίσματος» των δημοσιονομικών προβλημάτων με «αποδιοπομπαίους τράγους» τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους συνταξιούχους και με τη νέα επικείμενη φοροεπιδρομή μέσα από την αύξηση των έμμεσων φόρων, φέρνει σε απελπιστική κατάσταση εκατομμύρια πολίτες.

Την ώρα που επιβάλλεται οι δημόσιες υπηρεσίες, οι δημόσιες επενδύσεις, οι δημόσιες πολιτικές σταθεροποίησης της οικονομίας και προστασίας της κοινωνικής συνοχής, της απασχόλησης και της κοινωνικής ασφάλισης, να ενισχυθούν, οι επιλογές που γίνονται δεν είναι απλά κακές αλλά καταστροφικές.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο σε μια σειρά χωρών (Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ουγγαρία, Λετονία, Ρουμανία κ.α.) όπως και στην Ελλάδα είναι αντιμέτωπες με το ίδιο «κύμα περικοπών» και σχεδίου λιτότητας πάγωμα ή μείωση μισθών, υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση, περικοπή λειτουργιών και δραστηριοτήτων των δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών.

Οι συνταγές είναι παρόμοιες είτε εκπορεύονται από το Σύμφωνο Σταθερότητας, είτε από το Δ.Ν.Τ., είτε από κυβερνητικές αρχές, πολιτικές και επιλογές.

Στο απυρόβλητο είναι μόνο η κερδοσκοπία, η λειτουργία του τραπεζικού τομέα για τον οποίο δεσμεύονται δεκάδες δις ΕΥΡΩ, η εισφοροδιαφυγή, η φοροδιαφυγή, οι φορολογικοί παράδεισοι.

Αυτοί που δεν θα πληρώσουν για το δημόσιο χρέος τα ελλείμματα, τα δημόσια οικονομικά, είναι αυτοί που συστηματικά και παράνομα τα αυξάνουν και τα υπονομεύουν.

Μετά τη γενική απεργία στις 2 Απριλίου 2009, τις αγωνιστικές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συνεχίζει με την 24ωρη απεργία της ερχόμενης Πέμπτης και έχει σταθερό προσανατολισμό για συνέχιση του αγώνα, μέχρι να υπάρξουν συγκεκριμένες, δίκαιες και ορθές λύσεις, πολιτικές υπέρ των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων.
Ανεξάρτητα από την ιδεολογική, πολιτική, κομματική οπτική, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι του Δημοσίου την Πέμπτη 14 Μάη με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία, με τη δυναμική παρουσία στις απεργιακές συγκεντρώσεις και την κεντρική στις 11.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος

ΑΠΑΝΤΟΥΝ:
- Στην ιδιότυπη «αμνησία και συλλογική αφασία» που επιχειρείται κάτω από την ψυχολογία της ανασφάλειας που γεννά η κρίση και αξιοποιούν οι υπαίτιοι για επιβολή αντιλαϊκών , αντικοινωνικών μέτρων.
- Στη νέα επίθεση που έχει αποφασιστεί σε βάρος μας και στις σκοπιμότητες για τον κρίσιμο χρόνο μεταβίβασης του λογαριασμού στους μισθωτούς, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους.
- Στη συνέχιση και ένταση της νεοφιλελεύθερης επίθεσης σε βάρος των δικαιωμάτων μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ:
1. Άμεση χρηματοδότηση του Ταμείου Πρόνοιας και του ΟΠΑΔ.
2. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.
3. Ενιαία μόνιμη εργασιακή σχέση στο Δημόσιο.

ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ.

ΣΤΙΣ 14 ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ, Ο ΦΟΒΟΣ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΟΥΝ, ΝΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.

Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ. ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ.

Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Επιστροφή