ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ - ΑΔΕΔΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Παρουσίαση ιστοσελίδας

ΤΡΙΠΟΛΗ 9/2/2007

Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα και με την παρουσία πολλών αξιόλογων προσώπων η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας, πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι στο ξενοδοχείο "Μαίναλον" την εκδήλωση παρουσίασης της ιστοσελίδας της. Μιας ιστοσελίδας που φέρει αποκλειστικά την σφραγίδα του και αποτελεί χρήσιμο εργαλείο και ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας και πληροφόρησης των δημοσίων υπαλλήλων σε θέματα και προβλήματα που τους απασχολούν. Η ηλεκτρονική διεύθυνση του δικτυακού τόπου είναι η www.adedyarkadias.gr

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος, ο Βουλευτής Πέτρος Τατούλης, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κων/νος Δημόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του ΙΝΕ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ Τάσος Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Πολύκεντρου της ΑΔΕΔΥ Θεόδωρος Χρονόπουλος, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και εκπρόσωπος Νομάρχη και του Νομαρχιακού Συμβουλίου Δημήτρης Δούρος, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης Ηλίας Χαλκιάς, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά και συμπατριώτης μας Νικήτας Ασημακόπουλος, ο καθηγητής στο ΤΕΙ Αθηνών και συμπατριώτης μας Πέτρος Τομάρας καθώς ακόμα και πρόεδροι-μέλη των πρωτοβαθμίων σωματείων-μελών του Νομαρχιακού Τμήματος.

Στους σύντομους χαιρετισμούς τους όλοι οι ομιλιτές επαίνεσαν και μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την πρωτοβουλία του Ν.Τ να δημιουργήσει έναν δικτυακό τόπο όπου οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μπορούν να ενημερώνονται πάνω σε δημοσιοϋπαλληλικά θέματα.

Στην εισαγωγική του ομιλία ο Πρόεδρος του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας Γιώργος Μπέζος τόνισε:
«Με δεδομένο ότι το Διαδίκτυο σήμερα, μας προσφέρει την δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα ακόμη άμεσο, αμφίδρομο και ζωντανό κανάλι επικοινωνίας, διαλόγου και πληροφόρησης, θεωρήσαμε ως Εκτελεστική Γραμματεία, ότι η δημιουργία ενός δικτυακού τόπου μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην προβολή των θέσεων του Δημοσιοϋπαλληλικού Συνδικαλιστικού Κινήματος και στην ενημέρωση των συναδέλφων μας δημοσίων υπαλλήλων. Με βάση αυτό ξεκινήσαμε αυτή η προσπάθεια οριοθετώντας και προσδιορίζοντας από την πλευρά μας, όλες εκείνες τις υπηρεσίες που είναι χρήσιμες και που θα θέλαμε να προσφέρονται στον χρήστη κατά τρόπο, απλό, εύχρηστο, λειτουργικό και με διευρυμένη την δυνατότητα της ενημέρωσης. Φιλοδοξούμε μέσα από αυτό τον ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας και πληροφόρησης, να αναπτυχθεί μεταξύ μας ένας διαρκής και πάνω απ' όλα ειλικρινής και ανθρώπινος διάλογος.
Για ό,τι μας απασχολεί, μας κάνει να φοβόμαστε ή να ελπίζουμε, να διεκδικούμε ή να απολαμβάνουμε, να οραματιζόμαστε ή να ζούμε.
Φιλοδοξούμε μέσα απ' αυτό να κερδίσουμε δύναμη και κουράγιο, γνώση και στόχους για να πάμε τα πράγματα πιο μπροστά, πιο καλά. Για τη ζωή του καθένα μας, για όλους μας, για τον τόπο μας».

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Παπασπύρος Σπύρος όπου τόνισε τα εξής:
«Σήμερα το νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας παρουσιάζει την ιστοσελίδα του. Δηλαδή ανοίγει την παρουσία του στο Διαδίκτυο, μία πρωτοβουλία πολύ σημαντική αφού βρισκόμαστε σε μια χρονιά όπου το δημοσιοϋπαλληλικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι σε τροχιά νέων κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του αλλά και για την προώθηση διεκδικήσεων. Με δεδομένο ότι η Κυβέρνηση σε μείζονα θέματα, όπως είναι το μισθολόγιο, τα βαρέα και ανθυγιεινά, η στελέχωση και η χρηματοδότηση των δημοσίων υπηρεσιών και ιδιαίτερα της υγείας, της ασφάλισης και της παιδείας προσανατολίζεται στην υποβάθμιση του Δημοσίου και την κυριαρχία της αγοράς στο πεδίο των υπηρεσιών, πρωτοβουλίες σαν και αυτή που ωθούν τους θεσμούς και την ενημέρωση των εργαζομένων στο Δημόσιο με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και εργαλείων, είναι πρωτοποριακές και υποδειγματικές για το συνδικαλιστικό κίνημα. Τους αξίζουν συγχαρητήρια».

Η εκδήλωση έκλεισε με σύντομο χαιρετισμό του Πρόεδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κων/νου Δημόπουλου και με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστροφή