ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ - ΑΔΕΔΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Κλιμάκιο του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας στον εργασιακό χώρο της ΔΕΣE

ΤΡΙΠΟΛΗ 7/4/2008

Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας και της τακτικής επικοινωνίας που έχει το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας με τα Α' θμια σωματεία-μέλη του, σήμερα Δευτέρα 7-4-08 κλιμάκιο της Εκτελεστικής Γραμματείας επισκέφθηκε για ακόμα μια φορά τον εργασιακό χώρο της ΔΕΣΕ.

Πραγματοποιήθηκε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση με αρκετούς συναδέλφους-εργαζόμενους των πρώην υπηρεσιών του ΥΠΕΧΩΔΕ και τέθηκαν μια σειρά από προβλήματα που τους απασχολούν.

Από την πλευρά του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας, ο Πρόεδρος Γιώργος Μπέζος αναφέρθηκε στα επίκαιρα θέματα-προβλήματα των δημοσίων υπαλλήλων όπως το ασφαλιστικό και η εισοδηματική πολιτική καταδικάζοντας τις πενιχρές αυξήσεις που ανακοίνωσε πρόσφατα η Κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας ότι με αυτό τον τρόπο συνεχίζεται και εντείνεται από την πλευρά της η πολιτική λιτότητας απέναντι στους εργαζόμενους στο δημόσιο.

Συζητήθηκαν επίσης τα σημαντικά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος εργασιακός χώρος, καταθέτοντας όλοι οι εργαζόμενοι την κοινή πεποίθηση ότι βιώνουν τις συνέπειες μιας πολιτικής συρρίκνωσης και αποδυνάμωσης της υπηρεσίας τους που ακολουθεί η Κυβέρνηση. Κυρίαρχο πρόβλημα αποτελεί η μεγάλη έλλειψη προσωπικού σε σημείο που τα οχήματα της υπηρεσίας να μένουν ακίνητα λόγω έλλειψης του απαιτούμενου αριθμού των οδηγών και χειριστών. Αναφέρεται ότι το 80% του υφιστάμενου εργατικού δυναμικού τελεί υπό συνταξιοδότηση και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχουν να γίνουν από το 1991. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε από τον Πρόεδρο του Σωματείου κο Δημητρίου Αντώνη ότι ο φετινός αποχιονισμός στο οδικό δίκτυο έγινε με 3 μόνο οδηγούς από την πλευρά της υπηρεσίας.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Δημητρίου Αντώνης υπογράμμισε:

«Αυτή η πολιτική αποδυνάμωσης και συρρίκνωσης που ακολουθείται έχει δημιουργήσει σε όλους τους συναδέλφους μου ένα κλίμα εργασιακής ανασφάλειας και αβεβαιότητας. Είναι ορατό ότι καθημερινά κάποιοι θέλουν να μας αποδυναμώσουν περικόπτοντας σημαντικό τμήμα αρμοδιοτήτων που σχετίζονται άμεσα με το κυρίως αντικείμενο της υπηρεσίας μας. Έχουμε φτάσει στο σημείο που και τα διόδια τα πληρώνουμε από την τσέπη μας όταν πρόκειται να περάσουμε από αυτά με τα αυτοκίνητα της υπηρεσίας μας για υπηρεσιακούς λόγους».

Το κλιμάκιο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ άκουσε με προσοχή τα προβλήματα των εργαζομένων και εξέφρασε για ακόμα μια φορά την αμέριστη συμπαράστασή του στις εργασιακές τους διεκδικήσεις. Στην συνάντηση συμμετείχε ο πρόεδρος του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας Γιώργος Μπέζος και ο γενικός γραμματέας Χαράλαμπος Ζαφειρόπουλος.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστροφή