ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ - ΑΔΕΔΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Κοροϊδία με την ενσωμάτωση των επιδομάτων στους μισθούς από την Κυβέρνηση

ΤΡΙΠΟΛΗ 25/9/2008

Η επιλογή της Κυβέρνησης να χρησιμοποιεί τη μισθολογική πολιτική για εισπρακτικούς λόγους συνεχίστηκε και χθες με την απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Μ.Τ.Π.Υ. για αποσύνδεση των μερισμάτων από τις συντάξιμες αποδοχές.

Έτσι παρά το γεγονός ότι η Κυβέρνηση με τυμπανοκρουσίες ενσωμάτωσε το 1/3 του κινήτρου απόδοσης στις συντάξεις εμφανίζοντας μάλιστα αποπροσανατολιστικά μεγάλες αυξήσεις στις βασικές αποδοχές, τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι συνταξιούχοι δεν έχουν κανένα όφελος από αυτήν την ενσωμάτωση.

Είναι αποκαλυπτικό ότι για να περιοριστούν οι όποιες αυξήσεις από την ενσωμάτωση του επιδόματος εξομάλυνσης στην κύρια σύνταξη μειώθηκε ισόποσα το επίδομα εξομάλυνσης. Η ίδια πολιτική ακολουθήθηκε και από την πλειοψηφία του ΤΕΑΔΥ και του Μ.Τ.Π.Υ. που με τις αποφάσεις τους αποσύνδεσαν τα βοηθήματα που χορηγούν από τις εν ενεργεία αποδοχές.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θεωρεί απαράδεκτες τις παραπάνω επιλογές που πέρα από την εισοδηματική πολιτική λιτότητας χρησιμοποιούν την ενσωμάτωση των επιδομάτων για εισπρακτικούς λόγους και έχουν ως αποτέλεσμα την παραπέρα μείωση των μισθών και την υποβάθμιση των συντάξεων.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει αυτήν την πολιτική που περιορίζει τους μισθούς και τις συντάξεις και φαλκιδεύει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και να ικανοποιήσει τα αιτήματα του σ.κ.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστροφή