ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ - ΑΔΕΔΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας κοντά στους συμβασιούχους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Τρίπολη 24/11/2008

Με αφορμή το θέμα που έχει ανακύψει με τους 93 συμβασιούχους - διοικητικούς & τεχνικούς - στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου των οποίων η σύμβασή τους λήγει τέλος Αυγούστου, χωρίς μέχρι σήμερα να διαφαίνεται ότι δρομολογείται κάποια λύση που θα θέτει οριστικό τέλος στην πολύχρονη ομηρία τους, το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας εκφράζει την αμέριστη και ειλικρινή συμπαράστασή του στον αγώνα τους, διεκδικώντας από κοινού την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου. Οι παραπάνω συμβασιούχοι - κοινά ομολογουμένως - καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, έχοντας στηρίξει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του. Η μη άμεση λύση του προβλήματος γίνεται κατανοητό από όλους ότι καθιστά την λειτουργία του εντελώς αδύνατη, θέτοντας σε ουσιαστική αμφισβήτηση την αισιόδοξη πορεία του. Το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αποτελεί το μοναδικό Τριτοβάθμιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας μας, όπου τα 3/4 των υπαλλήλων του εργάζονται με συμβάσεις έργου καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, επιτάσσει ακόμα περισσότερο την ανάγκη μιας οριστικής λύσης, βγάζοντας όλους αυτούς τους εργαζόμενους από το καθεστώς της ομηρίας και της εργασιακής ανασφάλειας. Η στελέχωση του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος με διοικητικό και τεχνικό προσωπικό και τώρα και στο μέλλον, βασισμένη στις αρχές της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της αντικειμενικότητας, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση και βασική συνιστώσα της εύρυθμης και σωστής λειτουργίας του.

Με δεδομένο ότι το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αποτελεί έναν από τους βασικότερους αναπτυξιακούς και πνευματικούς μοχλούς της Περιφέρειας, το παραπάνω πρόβλημα αποκτά χαρακτηριστικά ευρύτερης και πολυδιάστατης σημασίας, που θα πρέπει να μας αγγίζει και να μας αφορά όλους. Στο πλαίσιο αυτό καλούμε όλους τους τοπικούς και περιφερειακούς θεσμοθετημένους φορείς να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους για την λύση του παραπάνω προβλήματος.

Ως Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας συμπαρατασσόμεθα αλληλέγγυοι στον αγώνα των συμβασιούχων εργαζομένων καλώντας τον αρμόδιο υπουργό να αναγνωρίσει το δίκαιο αίτημα τους, δίνοντας οριστική λύση και στηρίζοντας έτσι την απρόσκοπτη δημιουργική πορεία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστροφή